Tag hele familien med til grundlovsfest på mandag

Flag Dannebrog Denmark (General) flag,dannebrog,denmark,danish,blue,sky,cross
Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på email
Del på print

Grundlovsfester er en tilbagevendende tradition, som mange danskere fejrer hvert år den 5. juni. For at få flere børn og unge til at interessere sig for grundlovens betydning for demokratiet og den frihed, vi nyder godt af i Danmark, afholder initiativet Grundlovsfesten med støtte fra TrygFonden og Nordea-fonden for første gang nogensinde arrangementer i hele landet.

.

Ambitionen med grundlovsfesterne rundt omkring i hovedstadsregionen er at skabe opmærksomhed hos børn, unge og alle andre om vores frihed og demokrati – og ikke mindst at have en sjov dag, som alle vil huske og glæde sig til år efter år. Alle er velkomne til at være med til grundlovsfejringen, og de fleste arrangementer er gratis.

.

Norsk inspiration

Idéen om at engagere børn og unge i demokratiet på grundlovsdag kommer fra Olav Hesseldahl, der tidligere har stablet Ungdommens Folkemøde på benene og bl.a. sidder i Roskilde Festivals bestyrelse.

”Jeg har selv norsk familie og har oplevet, hvad 17. maj, som er Norges Grundlovsdag, gør for fællesskabet – ikke blot i Norge, men for nordmænd rundt i hele verden. Jeg drømmer om, at alle børn, der ser en offentlig bus med flag på den 5. juni, med det samme siger: ‘Det er, fordi det er grundlovsdag’. Vi skal genfortrylle og festliggøre mærkedagen, så vi får en stærkere fornemmelse for vores fælles demokratiske værdier, som er så vigtige at værne om. Især i en tid som denne, hvor vi ser, at demokratiet ikke kan tages for givet”, siger Olav Hesseldahl.

I Havnefrontens område er der således mulighed for at deltage i Skuespilhusets Foyer i København, 5. juni kl. 17.30:

Du kan læse mere om det HER.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*