Nyt allround delebilskoncept rykker til København

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på email
Del på print

 

Af Anders Bo Petersen

Download Hyres app og find ud af, hvor der er en ledig bil i dit område. Lej den per time eller dag. Hav altid en ledig parkeringsplads tilgængelig.

.

Åbn bildøren med app’en, sæt dig ind i f.eks. en rummelig fem personers Renault Clio, som er en af de bil-typer Hyre bruger, og så ud i det blå inklusiv 150 km per døgn. Dette er konceptet bag det nye delebilsfirma Hyre. Det norskejet firma startede op i København for to måneder siden, og er godt på vej til at finde indpas i københavners dagligdag.

.

Fleksibel lejemuligheder

Hyres målgruppe er folk, der skal på weekendtur og som typisk ikke har behov for en fast bil i hverdagen. Modsat andre konkurrerende delebilsfirmaer, vil Hyre have faste parkeringspladser, hvor du henter og afleverer din bil. Du kan genkende Hyres biler på det blå og hvide logo. Udover den rummelige Clio er det også muligt at leje en stationcar eller en varevogn. Via Hyres app er det muligt, at leje en bil her og nu, eller reservere en op til tre år frem.

.

Flere biler til Hyre

Ifølge Frederik Sandager Rasmussen, Managing Director i Hyre, er de foreløbig repræsenteret i Havnefrontens område med en række biler på Islands Brygge, Christianshavn og Holmen. De holder parkeret på delebilernes parkeringspladser.

”I øjeblikket har vi ~100 biler, men antallet af biler stiger med 10 om ugen i takt med, at vi får flere parkeringspladser i nye områder”, siger Frederik. Målet er 1000 biler inden for de næste 2-3 år i København og på Frederiksberg.

.

El-biler er fremtiden

De første biler på Hyres platform kører på benzin, men ønsket er at alle biler bliver eldrevne i København, fortæller Frederik Sandager Rasmussen.

”For at flowet kan fungere, kræver det en el-stander per bil. Det skyldes, at vores brugere skal møde en fuldt opladt bil hver gang de starter en booking, når de skal på de længere ture. For at det kan lade sig gøre, er der nødt til at være en bedre infrastruktur med flere ladestandere for delebiler med fast stamplads”.

Ifølge ham er det derfor nødvendigt, at politikerne på Københavns Rådhus allokerer flere parkeringspladser med ladestandere til delebiler med fast stamplads.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*