The Green Land – ny filminstallation på Christianshavn

Inuk Silis Høegh. Foto: Nivi Pedersen
Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på email
Del på print

Nordatlantens Brygge på Christianshavn har slået dørene op til en ny udstilling: The Green Land. Ifølge arrangørerne er det ”en storslået kunstnerisk billed- og lydfortælling skabt af kunstner og filminstruktør Inuk Silis Høegh”.

.

Værket er resultatet af et flerårigt projekt, udført i Nuuk og omkring Manitsoq – tidligere kendt under det danske navn Sukkertoppen.

Inuk Silis Høeghs drivkraft var ønsket om at undersøge sit eget – og i mere almen forstand det moderne menneskes – forhold til naturen.

Det grønlandske landskab kan virke uantasteligt og evigt, men også det er under forandring pga. klimaændringer og menneskets indgreb. The Green Land åbner op for overvejelser om Arktis i en global sammenhæng. Uudgrundeligt, smukt og foruroligende på samme tid.

.

Fire satser

Værket er opbygget i fire satser: jord, vand, ild og luft. Hver sats viser en midlertidig kunstnerisk intervention i det arktiske landskab, opnået ved brug af farve, røg eller andre enkle fysiske indgreb.

Uden computergenererede effekter udfordrer værkets filmiske iscenesættelse beskuerens virkelighedsopfattelse og inviterer indenfor i en drøm. Værkets lydside er skabt i samarbejde med lydkunstner Jacob Kirkegaard.

I pressemeddelelsen beskriver arrangørerne hos Nordatlantens Brygge at med ”The Green Land” har Inuk Silis Høegh lavet en meditation over elementerne, og over vores egen flygtighed. The Green Land er en spirituel oplevelse, hvor skabelse og undergang spejler sig i hinanden”.

.

Om kunstneren

Inuk Silis Høegh (f. 1972, Qaqortoq, der tidligere hed Julianehåb på dansk) er kunstner og filminstruktør og arbejder ofte i et krydsfelt mellem de to discipliner. Uddannet fra Det Kgl. Danske Kunstakademi og Master of Arts i film og tv-produktion fra University of Bristol.

Udstilling er åben og løber frem til 10. september 2023

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*