Underskriften sat på det nye kirkebyggeri på Teglholmen i Sydhavn

Formand for menighedsrådet Jane Heitmann sætter sin underskrift på en aftale med rådgiver på det nye kirkebyggeri på Teglholmen.
Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på email
Del på print

En ny permanent kirke er rykket tættere på realisering. Sydhavn Sogns menighedsråd glæder sig over, at der nu er fundet en totalrådgiver til byggeriet af den ny kirke på Teglholmen, der skal stå klar i 2027. Det skriver menighedsrådet i en pressemeddelelse.

.

Byggeriet af den nye kirke i den blå del af Sydhavn har været længe undervejs, men nu er menighedsrådet klar til at få tegnet de første skitser til den endelige udformning af Sydhavnens nye kirke. Sydhavn Sogns menighedsråd har valgt en udbudsform, der sikrer, at både menighedsrådets visioner og værdier kan realiseres samtidig med, at der er skarpt fokus på en god proces.

I december 2022 sendte menighedsrådet totalrådgivningen af den nye kirke i EU-udbud og nu – maj 2023 – kan menighedsrådet endelig offentliggøre den heldige vinder.

.

Ny kirke skal stå i hundrede år

”Vi har i Sydhavn Sogns menighedsråd haft en super god proces omkring EU-udbuddet for vores nye kirke på Teglholmen. Vi har modtaget adskillige stærke og kvalificerede bud. Det stærkeste bud fik vi fra Rørbæk og Møller Arkitekter, som nu får opgaven med at tegne skitseforslag. Det er en spændende opgave – særlig set i lyset af, at sådan en kirke jo skal stå i +100 år”, siger menighedsrådsformand Jane Heitmann.

Sydhavn Sogn har siden 2019 haft glæde af det midlertidige kirkeskib, der ligger til kaj på Teglholmen. For menighedsrådet er det afgørende vigtigt, at de mange gode erfaringer fra hverdagen på kirkeskibet inddrages i det nye kirkebyggeri. Kirkeskibet og vandet omkring giver en række muligheder både i forhold til aktiviteter og kirkelige handlinger, som er helt unikke for beboerne på både Teglholmen og Sluseholmen.

.

Kirke og metro bliver knudepunkt

Den nye kirke kommer til – især med den kommende Metro – at ligge som et knudepunkt i den blå den af Sydhavnen. Sydhavn Sogns menighedsråd ser derfor også kirken som en vigtig resurse for lokalområdet, både når det kommer til fællesarealerne udenfor kirken samt de aktiviteter og kirkelige handlinger, der kommer til at finde sted indenfor kirkens mure.

”Menighedsrådet har store forventninger til både kirkebyggeriet og det nye sognehus som vi håber, kan blive en fast forankret del af kulturlivet i Sydhavn Sogn. Sognet er kulturfattigt, forstået på den måde, at vi mangler et kulturhus i den blå del af Sydhavn. Vi håber fra kirkens side, at vi kan blive et fremtidig naturligt samlingspunkt for koncerter, teaterstykker, foredrag, debatter, sangarrangementer og mange andre spændende aktiviteter”, understreger Jane Heitmann.

Senere i forløbet skal selve entreprisen i udbud. Kirken forventes at stå færdig i april 2027.

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*