Arbejdernes Landsbank byggeri på Sluseholmen skrider fremad

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på email
Del på print

Et nyt domicil for Arbejdernes Landsbank på Sluseholmen er i gang. Prisen bliver omkring 400-500 millioner kroner – og blandt ambitionerne er at byggeriet skal leve op til den grønneste standard, som byggeriet er i stand til at certificerer – kaldet DGNB-platin.

.

Det giver sig blandt andet udtryk i, at Arbejdernes Landsbank også forpligter sig til et lavere CO2 niveau. Derfor var der også i udbuddet krav til den maksimale mængde CO2 pr ton armering i den forespørgsel som landede hos Celsa Steel Service, der står for at levere armeringsbeton til byggeriet.

” Ser man samlet på en bygnings CO2 aftryk, er armering jo et oplagt sted at spare CO2 – man får fuld funktionalitet og mindre CO2, ved at vælge sin leverandør med omhu”, siger Carsten Røjgaard, Salgs- og marketingchef i Celsa Steel Service.

.

Energi fra vandkraft

Armeringen til projektet produceret ved energi fra vandkraft og bærer et CO2 aftryk på bare 425 kg CO2 pr ton. Armeringen, der er af 100% genbrugsstål, ligger dermed langt under branchens standardværdier for armering på 683 kg CO2/ton. Dermed spares dermed 37% CO2 i forhold til disse standardværdier.

Bankens nye fælleshus får et bruttoareal på 18.625 kvadratmeter. Huset har været under udvikling i 2 år og skal huse bankens stabsfunktioner fra København og Glostrup.
I april 2022 oplyste banken, at de havde ”erhvervet et grundstykke i området til DKK 25 mio. (ekskl. moms) og har købsoption på et yderligere grundstykke, som har en værdi af DKK 55-60 mio. kr”. Oplysningerne blev offentlige i forbindelse med udvidelse af en aktieemission.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*