Bach gruppen melder om fremgang på Njals Tårn

Njals tårn. Foto Entasis
Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på email
Del på print

Selvom det ikke vrimler med byggearbejdere på Njals Tårn, så er der fremgang i projektet. Det siger Bach Gruppen til Lokalavisen Havnefronten.

.

Efter skandalen med ringe beton på Njalstårnet og manglende styrke i søjlerne – tilsat en leverandør, der mistede den nødvendige certificering, så er der i følge Martin Rasmussen hos Bach Gruppen igen fremgang i projektet. I hvert fald på den del, der har at gøre med beregninger og tilladelser.

“Vi er mere ærgerlige end nogen anden, i forhold til den situation Njals Tårn endte i, og at tiden går, før vi kan færdiggøre. Jeg synes, det er vigtigt at understrege, at vi ikke har nogen som helst grund til at skulle trække tiden vedr. færdiggørelse af Njals Tårn. Dels vil vi gerne i almindelighed have det færdigt, for ingen er tjent med den nuværende status, dels koster det os mange penge at have til at stå stille”, siger Martin Rasmussen fra Bach Gruppen til Havnefronten.

.

Svært at få leverandør

Skandalerne omkring projektet, har gjort det svært for Bach Gruppen, at få projektet færdigt. Der har kort og godt ikke just været en lang liste af virksomheder, som har ville lægge navn til projektet. Og det har kostet Bach Gruppen tid og penge.

Hun Bach Gruppen erkender man problemerne, men mener ikke, at man kan forcere projektet.

“Der er en lovgivning i Danmark der siger, at bygninger af denne størrelse skal have en certificeret rådgiver, og derudover en uafhængig 3. part. Begge er certificeret af akkrediterede organer, og det ligger i den proces de skal igennem for at opnå sit certifikat, at de er meget fagligt dygtige og har en god erfaring. Det er meget vigtigt, at vi kører indenfor disse rammer, især i en sag som denne”, siger Martin Rasmussen til Havnefronten.

I øjeblikket har Bach Gruppen en certificeret statiker til at arbejde på projektet. Derimod kniber det med at få den uafhængige 3. part på plads. Det forsinker ikke projektet her og nu, men når den certificerede statiker er klar med sit arbejde, så kan den uafhængige 3. part igang. Og det er denne sidste part, som Bach Gruppen kan få som nyt problem, hvis det ikke kommer på plads.

De mistede certificeringer skyldes efter hvad Havnefronten erfarer ikke arbejdet for Bach Gruppen, men at selskaberne løbende skal certificeres. Der er eksempler på, at certificerede statikere har mistet certificeringen, fordi de har sat kryds i forkerte rubrikker – altså noget, der er ikke har noget at gøre med kvaliteten af selve arbejdet med beregninger.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*