Trods ballade mødes Copenhagen Pride ikke med politiske krav

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på email
Del på print

Et krav fra Copenhagen Pride til dets sponsorer, hvor de skulle forklare om de har noget på spil i Hamas krig mod Israel, opstod der en mediestorm, hvor en række sponsorer højlydt undrede sig over, hvad det dog havde med Priden at gøre. Men efter en undskyldning får sagen ikke politiske konsekvenser. Det er DF ikke tilfreds med.

.

Krigen mellem Hamas og Israel efter terrorangrebet mod Israel den 7. oktober har også bredt sig til LGBT verdenen. Copenhagen Pride ville nemlig først have sponsorerne til at fortælle, om de har interesser i konflikten. Det ville priden bruge til at vurderer, om selskaberne skulle have lov til at være sponsorer.

Det fik flere af Pridens sponsorer til højlydt at undre sig. For hvad havde det dog med Priden at gøre. En række politikere var også stærkt kritiske overfor om hvorvidt priden nu krævede en pro palæstinensisk holdning – særligt set i lyset af, at styret i Gaza er notorisk berygtet for at være dybt homofobisk.

Siden undskyldte Copenhagen Pride i en pressemeddelelse, og mente det byggede på en misforståelse – og understregede, at der naturligvis ikke var et sådant krav.

.

Politisk behandling

For flere politikere på Københavns Rådhus var skaden dog sket. Både Konservative og Dansk Folkeparti har således stillet forslag omhandlende Pridens fremtid og handlemåde.

Men foreløbig bliver der ikke taget skridt til at stille yderligere krav til priden. Det viser torsdagens behandling af de to forslag. Det fortæller Dansk Folkeparties Finn Rudaizky, hvis parti havde stillet det ene forslag.

”Stort flertal i Borgerrepræsentation ville ikke røre ved kommunens tilskud til Copenhagen Pride og heller ikke sikre tydelige udbetalingskriterier fremover. Der var stort set ingen kritik af Copenhagen Pride, som satte krav til sponsorer, om at de ikke måtte være hvad man vel kun kunne opfatte som Israel-venlige”, siger Finn Rudaizky, der havde håbet, at hans politiske kollegaer havde taget skeen i den anden hånd i lyset af den antisemitisme, som er stærkt stigende.

”Kulturborgmester Mia Nyegaard (R) skamroste Copenhagen Pride og man vil ikke søge af afklare tingene fremover. Det betyder efter min klare opfattelse, at flere skandalesager dukker op. Den næste er allerede på vej. Det er jeg helt sikker på”, siger Finn Rudaizky.

.

Lever ikke op til retningslinjerne

Efter hans opfattelse, skal har Copenhagen Pride store problemer med at leve op til de eksisterende retningslinjer for at få støtte fra kommunen.

”I en udtalelse på Copenhagen Prides Facebookside skriver arrangørerne den 21. februar 2024: ”Sidste års partnerskaber er lige nu ved at blive genforhandlet for 2024, og vi er i gang med at stille spørgsmål til alle vores kommercielle partnere om deres interesser og aktiviteter i Israel og Palæstina. (…) enhver partner, der ikke kan give os et tilfredsstillende svar på de spørgsmål og bekymringer, vi rejser, vil ikke være vores partner i 2024.” Så efter Dansk Folkepartis opfattelse opfylder Copenhagen Pride derfor hverken kravet om mangfoldighed eller kravet om antidiskrimination. Det modsatte er tilfældet”, siger Fin Rudaizky.

I kommunen gives det finansielle tilbud til Copenhagen Pride efter 10 kriterier – hvilket blandt andet er ”relevans for København”, ”samarbejde”, ”aktivering”, ”bæredygtighed” og ”mangfoldighed”.

”Det mener jeg ikke, at Copenhagen Pride lever op til i øjeblikket. Og det ærgre mig faktisk, for vi har i DF igen og igen stemt for tilskud til priden. Jeg undre mig da også over, at en del af LGBT miljøet dukker op til pro Palæstina demonstrationer, hvor andre giver deres opbakning til styret i Gaza. Hamas er jo ikke just kendt for at være pro LGBT. Der er talrige rapporter om hvordan regimets støtter med vold og drab slår ned LGBT miljøet”, siger Finn Rudaizky.

Lokalavisen Havnefronten har rakt ud til Copenhagen Prides officielle talsmænd samt deres PR bureau. Sidstnævnte svarer på vegne af pridens officielle talsmand, at de ikke har nogen kommentarer.

Priden har været ude med en undskyldning for det det kalder en kommunikationsfejl. Den kan du læse her: Vi undskylder for vores dårlige kommunikation – Copenhagen Pride

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*