DEBAT: Ældreplejen bløder – Vi skal gribe ind nu!

Foto: Unsplash
Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på email
Del på print
Debat - Af Lisbeth Bech Nielsen, SFs finansordfører og valgt i København, samt Kirsten Normann Andersen, SFs ældreordfører

.

Vi bliver flere og flere ældre. Alligevel er kommunerne rundt omkring i landet ulykkeligvis nødt til at spare på ældreområdet. Ikke med deres gode vilje.

Det er en direkte konsekvens af, at regeringen foretrækker skattelettelser over velfærd.

Jeg forstår det ikke, og det gør de ældre og deres pårørende absolut heller ikke. Vi har et sindssygt dygtigt personale i den danske ældrepleje, der knokler for at holde skuden oven vande. Uden dem var systemet allerede brudt sammen. Men hvis ikke vi gør noget alvorligt nu, så kollapser det hele.

.

Ikke nok med reformer

Det er ikke nok med reformer, der på magisk vis gør systemerne smartere. Vi har ikke brug for trylleord. Vi har brug for penge til at lukke det gabende hul i ældreplejens kasse.

Jeg er skuffet over Socialdemokratiet, som lige nu er bundet på hænder og fødder i denne håbløse regering. Heldigvis kan vi stadig nå at løse problemerne, fordi vi har pengene og mulighederne. Men for at kunne gøre det, skal vi have en rød regering igen.

.

SF: Vil lover milliarder

Lad os lave en ældrereform vi kan være stolte af. SF’s krav til en rød regering er, at vi skal sætte en bund under ældreområdet på 10,5 milliarder kroner.

Samtidig skal der også afsættes yderligere 3 milliarder kroner årligt til at løfte ældreplejen, så det bliver en samlet investering i ældreområdet på 13,5 milliarder kroner.

Af dem ville 2 milliarder gå direkte til kommunerne.

Det vil betyde, at Københavns Kommune får 108 meget tiltrængte millioner kroner øremærket til ældreområdet.

Jeg håber sådan, at socialdemokratiet vil komme hjem og løse problemet med os, før det er for sent.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*