DF vil have skjult kunst frem i lyset

Finn Rudaizky. Foto: Viroj Jienwatcharamongkhol / Havnefronten.
Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på email
Del på print

Kunst for millioner af kroner ligger gemt på væk kommunens lagre. Nu vil Dansk Folkeparti har kunsten frem i lyset, så de skatteborgere, der har betalt for kunsten, også kan få glæde af den.

.

På det kommende møde i Københavns Borgerrepræsentation skal politikerne behandle et forslag fra Dansk Folkeparties Finn Rudaizky.

Han undre sig over, at Københavns Kommune bliver millioner og millioner af kroner på at købe kunst, for derefter at placere en ganske stor del af det på lagre, hvor man slet ikke kan komme til at se kunsten.

Derfor vil Rudaizky på vegne af DF foreslå, at man i stedet finder ud af hvordan man kan få kunsten frem i lyset, så borgerne kan få glæde af den.

.

Frem med kunsten

Det bliver i rådet for Visuel Kunst brugt 800.000 kroner om året. Og det ærger Rudaizky, at ingen får glæde af, at det ryger på et depot.

“Der bliver ikke gjort nok for at få kunsten ud. Samtidig køber man år for år ny kunst, selvom man allerede har masser af kunst på depot. Der kunne man jo godt lave en plan for at få den kunst ud, man allerede har, i stedet for bare at købe mere kunst til lageret”, siger Finn Rudaizky til Havnefronten.

Derfor synes han også, at man skal overveje lige at tage en pause i 2-3 år, men man arbejder på at få kunsten ud i stedet for at arbejde på at fylde lageret op.

“I Dansk Folkeparti vil vi gerne lave et ‘service-tjek’ på retningslinjerne, så vi ikke bare køber kunst til en kælder. Så vi skal have en bedre plan for ‘overskudskunsten’, så den kommer ud og bliver brugt. Måske kan vi ligefrem spare lidt på depotudgifterne”, siger Finn Rudaizky fra DF.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*