Embracing the Root: Nyt ambitiøst univers på teaterøen åbner dørene for første gang

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på email
Del på print

Den 16. Maj kan du få en smagsprøve på et helt nyt teaterunivers, som vil udfolde sig på Refshaleøen. Det går under titlen ‘Embracing the Root’ og undersøger krydsfeltet mellem kunst, forskning og mental trivsel. Det skriver Teaterøen i en pressemeddelelse.

.

Scenekunstprojektet ‘Embracing the Root’ er et internationalt kunstprojekt med rødder i New York, som nu inviterer danskere indenfor til en eksplosion af sanseoplevelser.
Universet kulminerer i en forestilling med premiere til september, men allerede den 16. maj kan man opleve en teaser og møde nogle af projektets involverede forskere og fagprofessionelle.

Udover smagsprøver på Embracing the Root forestillingen byder eventet på koncert med Kira Skov Trio og andre livsberigende oplevelser som f.eks en helt speciel croquis model: multihandicappede Jeppe forchhammer og hans to (med-nøgne) handicaphjælpere, interaktive selskabslege og korte oplæg ved bl.a fotograf og pioner Jacob Holdt, ph.D Anders Sørensen (aktuel med bogudgivelsen “Noget I bør vide.. om udtrapning af psykofarmaka), Askovfondens Kristian Bodenhoff og Pia Clementsen, formand ved Dansk Psykoterapeutforening.

Der lægges i ovnen til et brag af en aften hvor sanselige oplevelser er fundamentet for møder mellem kreative ildsjæle og mennesker, der søger positiv forandring i verden.

.

Om Embracing the Root

Embracing the Root er en musikdramatisk forestilling skabt af skuespiller/sanger og iværksætter Lotte Arnsbjerg og New York komponist Carman Moore i samarbejde med scenograf, dukke bygger og instruktør Rolf Søborg Hansen – og et internationalt cast af musikere, dansere og dukkespillere.

Forestillingen fortæller historien om en forsker, der midt i et ambitiøst projekt om stress selv oplever mentalt og fysisk kollaps, og må indlægges på psykiatrisk hospital. Forestillingen anvender dukker, musik, stemmer og dans i formidlingen af svære følelser og den transformation, hovedpersonen gennemgår.

.

Krydsfeltet mellem kunst og forskning

Embracing the Root sætter fokus på mental trivsel som uløseligt forbundet med klimakrisen og bruger kunsten som brobygger mellem samfundsressourcer, og til at skabe nær forbindelse til hvad bæredygtighed kan være for det enkelte menneske, og for fællesskabet.

Visionen tager afsæt i medmenneskelig omsorg og adfærdsmæssig bevidsthed og skaber formidling om forbundethed, så det kan mærkes i kroppen. Forestillingen er stærkt inspireret af kvantefysikken og samarbejder med førende forskere og fagprofessionelle, for mere sammenhæng mellem teori og liv i praksis.
Med projektet skabes oplevelsesrum, der sætter mennesker i kontakt med, hvordan vi egentlig har det – og hvordan vi gennem naturen i os selv og omkring os, kan komme tættere på forståelsen af forbundethed, som en forskningsbaseret realitet.

.

Projekt på turne

Projektet er stiftet af danske skuespiller, sanger, iværksætter Lotte Arnsbjerg og amerikanske komponist og musiker Carman Moore. De to kunstnere har dannet kreativt makkerskab gennem de sidste 15 år og har bl.a turneret i DK og USA med forestillingen Pigen Under Vandet: En autobiografisk forestilling om transformation fra seksuelle overgreb i tidlig barndom til styrket liv.

Embracing the Root tager nu visionen om transformation til et kollektivt perspektiv og resulterer i 15 forestillinger ved Metropolis Annex med premiere d. 17. September 2024. Derfra føres projektet videre til samarbejde med partnere i USA, Europa og øvrige verden.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*