Et sammenhængende busnet til Letbanen er på plads

Hovedstadens Letbane/Gottlieb Paludan Architects
Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på email
Del på print

Hovedstadens nye letbane, der er ved at lægge skinnerne til sin ankomst langs Ring 3, har været en god anledning til at sikre et sammenhængende busnet på tværs af de omkringliggende kommuner. Fra december 2025 bliver det nye busnet en realitet.

.

Hovedstadsområdet får snart glæde af en ny letbane langs Ring 3, og med den opstår nye behov for at rejse ud og hjem med kollektiv transport.

For at sikre en god, koordineret sammenhæng til letbanen og for at imødekomme lokale behov, er der besluttet en række tilpasninger af busnettet i tæt samarbejde mellem Movia og Albertslund, Ballerup, Brøndby, Gentofte, Gladsaxe, Glostrup, Greve, Herlev, Ishøj, Lyngby-Taarbæk, Rudersdal, Rødovre og Vallensbæk Kommuner samt Region Hovedstaden og Region Sjælland. Tilpasningen af busnettet går under titlen Nyt Ringnet.

“13 kommuner og to regioner har sammen med Movia samarbejdet om planlægningen og beslutningerne om det nye busnet. Gennem en åben og konstruktiv dialog på tværs af kommunerne er der i fællesskab blevet fastlagt et sammenhængende busnet til glæde for borgerne og virksomhederne langs den nye letbanestrækning, som samtidig kommer til at binde lokalsamfundene bedre sammen”, siger Movias plandirektør, Per Gellert.

.

12 buslinjer nedlægges men ni kommer til

Når Nyt Ringnet går i drift i december 2025 vil der til at ske en række ændringer i busnettet i de 13 kommuner. Der kommer tre nye linjer. 24 linjer får ny rute. Tre linjer bliver nedlagt og erstattes af Letbanen. Ni linjer nedlægges og erstattes af andre buslinjer.

Er man nysgerrig på, hvordan det nye busnet kommer til at folde sig ud, er det allerede i dag muligt at gå ind på dinoffentligetransport.dk/nyt-ringnet, hvor man kan se de nye buslinjer i Nyt Ringnet.

Websiden vil også fungere som kanal for en større borgerrettet informationskampagne om bustilpasningerne, der igangsættes i sommeren 2025 og som planlægges at køre frem til idriftsættelsen af Nyt Ringnet i december 2025.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*