Fra børnemad til ældremad: Billetsalget til madfestival for Københavns offentlige køkkener er i gang

Foto: Sophie Due
Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på email
Del på print

Billetsalget til tredje udgave af madfestivalen Spis med i vores køkkener er i gang. Otte institutioner åbner dørene for en enkelt dag og inviterer til middag, så københavnere kan smage den mad, der hver dag serveres til byens børn, skoleelever, ældre og udsatte.

.

Hvis man er nysgerrig på, hvordan maden i Københavns Kommune smager, så har man nu chancen. I anledning af madfestivalen Spis med i vores køkkener inviterer otte institutioner til en sjov og anderledes madoplevelse.

For første gang har madfestivalen et rehabiliteringscenter og et fritidscenter med i programmet.

Neurorehabilitering – Kbh er et rehabiliteringscenter for mennesker med erhvervet hjerneskade beliggende i Hellerup lige ved Tuborg Havn. Den 26. april inviterer centeret til frokost, hvor gæsterne kan smage den mad, som borgerne får serveret, når de er i et rehabiliteringsforløb efter deres hjerneskade.

Klubben Thomas P. Hjejle er et fritidscenter for 300 børn og unge lige ved Nørreport i København K. Den 16. april serverer kokken Rasmus From sammen med klubbens unge et udvalg af de grønne livretter, der kan købes i klubben hver dag efter skole.

.

Spis med

Programmet for madfestivalen består også af middage i daginstitutioner, folkeskoler, plejehjem og sociale tilbud, og det hele foregår i uge 15 – 17.

”Når vi spiser sammen, styrker vi fællesskabet og vores sundhed. Vi får energi til en krævende dag i skolen, træning eller til at rejse os efter sygdom. Når vi laver mad, kan vi ikke undgå at belaste klimaet. Men vi har indflydelse på, hvor stort klimaaftrykket er fra det, vi spiser. Hver eneste dag gør medarbejderne det bedste for at servere velsmagende, sunde og klimavenlige retter for københavnerne. Vi har høje ambitioner, køber grønt ind, og følger op på, hvordan vi kan gøre det endnu bedre. Jeg glæder mig til at invitere københavnerne ind i vores køkkener, så de kan opleve, hvordan vi arbejder,” siger overborgmester Sophie Hæstorp Andersen (Soc.).

.

København er grøn frontløber

Med Spis med i vores køkkener vil Københavns Kommune vise københavnerne, at de offentlige køkkener viser vejen for en grøn, sund og vital madby.

Københavns Kommune serverer hver dag 70.000 måltider for kommunens børn, unge, ældre og udsatte, og de kommunale køkkener er frontløbere, når det gælder økologisk og klimaansvarlig mad.

Siden 2015 har køkkenerne ligget på over 80 % økologi, og fra 2018 og frem mod 2025 skal klimaftrykket være reduceret med 25 %.

.

Fællesskab over mad

”Den mad, vi serverer for de ældre, skal ikke bare smage godt og være sund og nærende. Både på vores plejehjem og rehabiliteringscentre fokuserer vores medarbejdere også i høj grad på at styrke fællesskabet og skabe livskvalitet og glæde i hverdagen gennem måltidet. De senere år har vores køkkenmedarbejdere desuden også arbejdet målrettet på at gøre maden mere klimavenlig. Alt dét håber jeg, at mange københavnere har lyst til selv at opleve ved at lægge vejen forbi ét af vores Spis med-arrangementer,” siger sundheds- og omsorgsborgmester Sisse Marie Welling (SF).

”Vi kan alle savne inspiration til at få mere bæredygtig mad på spisebordet. Derfor er det genialt, at flere københavnere nu får mulighed for at smage på maden fra kommunens køkkener på madfestivalen ”Spis med i vores køkkener”. Vi spiser stadigvæk alt for meget kød i Danmark. Derfor er det vigtigt, at vi har fokus på grønnere madvaner og økologi. Det er både godt for sundheden og for klimaet. I Københavns Kommune tilbereder vi tusindvis af måltider til blandt andet socialt udsatte borgere hver eneste dag. Gode, sunde måltider skaber samtidig mulighed for at dyrke sociale fællesskaber, der kan være med til at forebygge ensomhed, og dermed kan måltidet være noget, som samler os”, siger socialborgmester Karina Vestergård Madsen (Enh.).

.

Oversigt: Her er årets program

Spis med i vores køkkener består af otte middage.

Eat Skolemad på Oehlenschlægersgades Skole
Kompasset, et aktivitet- og samværstilbud på Amager
Klubben Thomas P. Hjejle, et fritidscenter i København K
Fountain House, et aktivitet- og samværstilbud på Østerbro
Hørgården, et plejecenter på Amager
Ellebjerg Skole, en nystartet madskole i Sydhavn
Den Grønne Kastanje, en daginstitution i København K
Neurorehabilitering – Kbh, et rehabiliteringscenter i Hellerup

.

Billetsalg

En billet koster 60 kr. per person.
Billetter til Spis med i vores køkkener kan købes på madbillet.dk og her: Spis med i vores køkkener | Mad og Måltider

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*