I København bliver flere end 1.000 stemmebokse klargjort

Foto: Ulrich Jakobsson
Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på email
Del på print

Københavns Kommune har cirka 439.000 stemmeberettigede til det kommende EU-Parlamentsvalg.

.

53 valgsteder. Flere end 1.000 stemmebokse og 344 computere dedikeret til det kommende EU-Parlamentsvalg.

Københavns Kommune har omkring 439.000 stemmeberettigede borgere til valget, og allerede nu er arbejdet i gang med at få valget på søndag til at glide.

I Kultur- og Fritidsforvaltningen på København Rådhus bliver forkromede planer for alt det praktiske nu rullet ud.

Det er nemlig her i forvaltningen, at man har ansvaret for valget i Københavns Kommune.

.

Mange på arbejde på en søndag

”Som forperson for valgbestyrelsen er det betryggende at se, hvordan medarbejdere og frivillige bruger flere dage i demokratiets tjeneste. Særligt tak til de friviliige. Jeg håber, at mange københavnere vil stemme, så vi kan få en høj stemmeprocent til valget,” siger Mia Nyegaard, der ud over formandsposten også er kultur- og fritidsborgmester i Københavns Kommune (Radikale).

Byen er inddelt i ni valgkredse og har samlet 53 valgsteder, hvor flere end 1.000 stemmebokse nu bliver gjort klar til valget.

Alle stemmesteder har en handicapegnet stemmeboks enten på eller lige udenfor valgstedet, så der er let adgang.

Flest stemmebokse kommer til at være i Nørrebrohallen, hvor der er 34.

.

Amagerbro Skole er byens største afstemningssted

Det er dog Amagerbro Skole, der er det største stemmested målt på stemmeberettigede. Her har 14.526 vælgere mulighed for at stemme. Københavns Rådhus er det næststørste valgsted, hvor der er 13.712 stemmeberettigede.

I alt 344 computere bliver brugt ved EU-Parlamentsvalget, og der er brug for 1.491 tilforordnede og 265 valgstyrere på selve valgdagen.

Normalt er kommunale bygninger hundefri zone, men til et valg må man gerne tage sin bedste ven med i snor, og det plejer en del at gøre.

2 Comments

  1. Hvorfor er afstemningsstedet på Skolen på Islands Brygge flyttet fra den nye afdeling i nr 160 til den gamle i nr. 57?
    Rigtig mange vælgere gik forkert, og der er lang vej at gå mellem de to skoleafdelinger. På døren i nr 160 var der bare klæbet en lille seddel op om, at valgstedet var i nr. 57. Der stod ikke engang, at det var på den gamle skole.
    Jeg tror, at en del vælgere opgav at trave hen gå hen til afstemningsstedet. Ærgerligt at ændringen ikke var kommunikeret tydeligt på valgkortet.

    • Udfordringen er, at skolen hedder det samme og ligger på samme vej. Det er kun nummeret, der er forskelligt. Om man kan skrive mere på et valgkort vil jeg få undersøgt.

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*