Kommunen starter forsøg med genbrugelig take-away emballage

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på email
Del på print

Særligt når solen titter frem, og folk mødes i parkerne rundt om i byen. Men emballagen fra din take-away ret kan typisk ikke genbruges, og derfor bugner de københavnske skraldespande årligt med minimum 200 ton brugt take-away emballage. Nu lanceres en ny innovationspulje, der skal hjælpe med at introducere genbrugeligt take-away emballage.

.

Det er et forfærdeligt ressourcespild, og derfor starter Teknik- og Miljøforvaltningen i Københavns Kommune i dag et forsøg på at understøtte udviklingen af fremtidens genbrugelige take-away emballage.

”Vi bor i en fantastisk storby med mange gode muligheder for at spise ude. Men det gode liv betyder også, at der hvert år bliver smidt mindst 200 ton take-away emballage ud i skraldespandene i København. Det er trist for byen og for klimaet, fordi det skaber så meget affald. Derfor er jeg rigtig begejstret for, at vi nu som forvaltning i det her forsøg kan teste, hvordan det fungerer når emballagen skal indsamles, vaskes og genbruges,” siger teknik- og miljøborgmester Line Barfod (Enh.).

.

Kommunal medfinansiering

Det sker via en ny innovationspulje, der har til formål at understøtte restauranter og virksomheder, som ønsker at overgå til genbrugelig take-away emballage. Forsøget vil vare i to år, og der er afsat ca. 1 million kr. i 2024 og ca. 1 million kr. i 2025.

I praksis vil ansøgerne kunne søge om 50 % medfinansiering fra kommunen til at overgå til et genbrugssystem.

.

Kun i del af byen

Målet med pilotprojektet i en afgrænset del af byen er at teste og demonstrere forskellige løsninger på retursystemer af genbrugelig take-away emballage. Erfaringerne kan bruges til en evt. efterfølgende skalering til øvrige relevante geografiske områder i København. Det er i først omgang kun et område i indre by, langs Nørrebrogade, nordlige del af Christianshavn samt Refshaleøen, der er med i projektet.

Innovationspuljen skydes i gang ved et større netværksmøde i dag, hvor en lang række virksomheder og restauranter, der er interesserede i at understøtte udbredelsen af genbrugelig take-away emballage, møder op.

Puljen kan søges vi dette link: https://www.kk.dk/erhverv/erhvervsaffald/innovationspulje-til-genbrugelig-takeaway-emballage

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*