Minister: Bynatur og blandede boliger er grundlaget for en attraktiv hovedstad

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på email
Del på print

Grønne byrum, blandede boliger og mere natur på bydelens tage. Det var nogle af emnerne, der blev drøftet i sidste uge på Grønttorvet i Valby, da minister for byer og landdistrikter, Morten Dahlin mødtes med overborgmesteren i København, Sophie Hæstorp Andersen.

.

Besøget i den nye bydel i Valby, som ligger i det gamle industrikvarter, er en del af ministerens rundtur til landets fire største byer, hvor han mødes med borgmestrene for at lytte til kommunens udfordringer med at skabe den by, de ønsker, for byens borgere.

”Da jeg blev udnævnt som minister tilbage i november måned, fik ministeriet også tilført et ’by’ i titlen. Jeg har som minister fået ansvar for både byerne og landdistrikterne, og begge steder gælder det, at jeg vil lytte til kommunernes udfordringer. Med besøgene i landets fire største byer ser jeg frem til at få indblik i borgmestrenes planer for deres by. Jeg er blandt andet nysgerrig på at høre, hvordan byerne arbejder med blandede boligformer og grønne byrum”, siger ministeren, der blev vist rundt af blandt andet adm. direktør Thomas Kock fra Werk Arkitekter, der har stået for en stor del af områdets arkitektur.

.

Grøntorvet er et godt område

Minister for byer og landdistrikter, Morten Dahlin har fokus på, at lovgivning nogle gange kan være et unødigt benspænd for lokale ønsker og behov.

Det er kommunernes opgave at sikre, at bydele og lokalområder udvikles i den rigtige retning, og derfor var han i dag optaget af at få overborgmesterens syn på, hvordan der kan skabes endnu bedre rammer for udviklingen af landets hovedstad og byomdannelsesprojekter som Grønttorvet i Valby.

.

Mere bynatur

”Vi ved, at adgang til natur er med til at skabe attraktive byer. Naturen bidrager på mange måder til kvalitet i byerne, så naturen skal sikres og fremmes, når vi udvikler og omdanner. I december 2023 vedtog Folketinget en række ændringer af planloven, så det blandt andet bliver nemmere at skabe mere bynatur. Med de nye regler har vi ønsket at understøtte kommunernes arbejde med at sikre naturkvaliteter i byen. Jeg er meget optaget af, hvordan vi kan komme endnu længere i forhold til at sikre mere bynatur”, afslutter ministeren.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*