Nu bliver det nemmere at søge om arrangementstilladelse i København

Foto: Ursula Bach / Københavns Kommune
Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på email
Del på print

Fremover kan arrangører søge om både arrangements- og byggetilladelse på en og samme gang. Københavns Kommune har lanceret en ny samlet ansøgningsportal, som skal gøre arbejdet nemmere for byens mange arrangører og lette sagsbehandlingen for forvaltningen. Det skriver Københavns Kommune i en pressemeddelelse.

.

Når arrangører af koncerter og andre events fremover søger kommunen om tilladelse, kan både arrangementstilladelse og byggetilladelse klares i én og samme ansøgning. Ofte har eksempelvis koncertarrangører brug for også at søge om en byggetilladelse til opsætning af scene og boder.

Tidligere skulle dette behandles i en særskilt ansøgning, hvilket medførte mere arbejde og en længere sagsbehandlingstid. Nu samles ansøgningerne, så begge dele kan håndteres i én og samme ansøgning, som indsendes og håndteres digitalt via kommunens hjemmeside.

Det nye initiativ sigter mod at forenkle ansøgningsprocessen for arrangører, effektivisere sagsbehandlingen for kommunen og fremskynde processen.

Samtidig er det også muligt for ansøgerne at følge med i, hvor langt sagen er kommet i processen, og løbende indsende yderligere dokumentation, hvis det er nødvendigt.

.

Den nye procedurer er allerede igang

Den nye ansøgningsportal er allerede aktiv på kommunens hjemmeside og giver arrangører mulighed for at indsende alle nødvendige dokumenter og oplysninger online, hvilket sparer tid og ressourcer for både ansøgerne og kommunen.

Portalen indeholder derudover vejledninger og information om gældende regler og krav, hvilket giver en klarere og mere gennemsigtig ansøgningsproces.

“Jeg håber, at den kan hjælpe de mange ildsjæle og arrangører, vi har i København. Det kan lette den administrative byrde for ansøgerne, så de i stedet kan bruge energien på deres arrangement. Forhåbentlig kan det føre til, at vi ser endnu flere spændende initiativer og arrangementer i byen, og det kan måske endda højne kvaliteten af dem, vi allerede har, ved at fjerne en tung og tidskrævende opgave”, siger Teknik- og miljøborgmester Line Barfod (Enh.)

.

Lettet kultur- og fritidsborgmester

Også på kulturområdet er man glade for initiativet.

”Det er godt, når vi kan være med til at forenkle ting i kommunen, så blandt andet kulturaktører kan fokusere på at skabe inspirerende og underholdende events og festivaler i hele byen – for det understøtter alt det, vi gerne vil med København, så vi får et væld af forskellige arrangementer med kultur til alle. Det er noget af det, København skal have mere af”, siger kultur- og fritidsborgmester Mia Nyegaard (Rad.).

Det får opbakning hos Copenhell, der har oplevet at kommunen har været villige til at lytte til udfordringerne.

”I Copenhell har vi oplevet lydhørhed og en vilje til at lave forbedringer, der virkelig kommer os til gode. Det er guld værd, fordi vi kulturarrangører ofte passer dårligt ind i rammer, regler og administration, der ikke lige er udtænkt med tanke på fire dage med metalfest på Refshaleøen. Så vi er rigtig glade for vores samspil med Københavns Kommune og de ansatte der”, siger Jeppe Nissen, direktør for festivalen.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*