Tivolirevyen 2024 afslører årets karakterer med Lisbet Dahl som 65-årig Barbie og Thomas Eje som Ken

Foto: Bax Lindhardt / Tivoli
Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på email
Del på print

Der blev grint i Glassalen, da instruktør og kunstnerisk leder af Tivolirevyen, Lisbet Dahl, sammen med skuespillerne Thomas Eje, Rikke Buch Bendtsen, Mikkel Becker Hilgart, Rikke Bilde, kapelmester James Price, og assisterende instruktør Martin Miehe-Renard fremviste en række karakterer og kostumer fra Tivolirevyen 2024, som har premiere den 6. juni.

.

Det ser ud til, at publikum kan glæde sig til en fornøjelig oplevelse med Lisbet Dahl i spidsen som både udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen, en af Danmarks kommende kvindelige værnepligtige og en aldrende version af Barbie.

Revygenren lægger vægt på aktualitet, så meget kan stadig ændre sig, da Lisbet Dahl, Mikkel Becker Hilgart, Rikke Buch Bendtsen, Thomas Eje og Rikke Bilde fortsætter med at skrive, forfine og udvikle sketches, sange og parodier helt frem til premieren den 6. juni.

I dag, den 30. maj, blev der løftet sløret for nogle af de karakterer og temaer, som vil blive taget under kærlig, komisk behandling i dette års Tivolirevy.

Her kunne man blandt andre møde danske toppolitikere som Inger Støjberg (spillet af Rikke Bilde), Lars Løkke Rasmussen (Lisbet Dahl), Mette Frederiksen (Rikke Buch Bendtsen) og Alex Vanopslagh (Mikkel Becker Hilgart).

Ifølge assisterende instruktør, Martin Miehe-Renard, bliver revyen i år meget satirisk, for som han tørt konstaterede: ”når de bliver ved med at dumme sig på Christiansborg, er det svært at lade være.”

.

Trump får også en tur

Også Donald Trump – spillet af Thomas Eje – havde fundet vej til Tivolis skrå brædder, ligesom en pensionsmoden Barbie og Ken (Lisbet Dahl og Thomas Eje) var at finde i persongalleriet.

De korte smagsprøver bød også på et musikalsk nummer med tre af landets kommende kvindelige værnepligtige, flot akkompagneret af den garvede kapelmester James Price som gav prøver på sine musikalske talenter ved klaveret.

.

Løkke slipper ikke for Lisbet Dahl

”Publikum kan se frem til en smuk, flot og musikalsk revy, som er enormt varieret. Der er meget politik i årets revy, og den er virkelig sjov. Jeg har endnu ikke set en færdig revy, og rækkefølgen er af numrene er meget vigtig. En dårlig rækkefølge kan give en dårlig revy, og den samme revy kan blive god, hvis bare man ændrer på rækkefølgen af numrene. Jeg er spændt på publikums reaktioner, men jeg er ikke nervøs. Det har jeg lavet revy i for mange år til at være”. siger Lisbet Dahl, instruktør, skuespiller og kunstnerisk leder af Tivolirevyen.

Lisbet Dahl laver i år sin famøse parodi på Lars Løkke Rasmussen.

”Jeg tror, at det er en af de bedste Lars Løkke-revytekster, der nogensinde er skrevet, og de har jo været hjernegode hver gang, jeg har lavet ham tidligere. Lars elsker mine parodier på ham. Han er sjov at parodierer, fordi han rangerer så højt i politik, fordi han er en stor personlighed, og fordi han hele tiden er ude i det ene, det andet og det tredje”, siger Lisbet Dahl.

.

Eje: Spændt men ikke nervøs

”Jeg er spændt på det hele, men jeg er ikke nervøs. Det ligger ikke til mig. Vi når selvfølgelig at blive færdig, for det skal vi jo. Jeg synes, at vi har nogle rigtig gode tekster og nogle gode numre. Revyen er meget varieret. Det er meget forskellige numre, der er lavet, og det er meget forskellige karakterer, der er. Der er meget musik og sjove parodier og overraskende momenter og gode tekster generelt. Jeg tror, at vi har en god revy. Trump er speciel, han er en ener, han er meget karakteristisk, og derfor er han sjov at lave parodier på”, siger revyveteranen Thomas Eje, der bl.a. spiller Trump.

Jeg er spændt på, om der er nogen, der griner. Selvom revyen også er vildt flot, storslået og rørende, så håber jeg især, at publikum synes, den er sjovt. Jeg har en grundangst for, at folk ikke vil grine. Det ville være mærkeligt andet. Hvis man laver en tragisk komedie, håber man, at folk kniber en tåre, hvis man laver en sjov komedie, så håber man, at folk griner. Når Alex Vanopslagh ser min parodi af ham, tror jeg, at han først også fremmest vil tænke: ”Gud, kan jeg rappe så godt? Er jeg så swag?” Jeg er da nervøs for, at han ikke vil synes om parodien, men jeg synes, at vi gør ham meget swag, så jeg tror, at han vil synes, at det er et fedt nummer”, siger Mikkel Becker Hilgart, der netop er blevet nomineret til en Reumert.

.

Youtube: https://youtu.be/GCKyG96P-cM

.

Premiere: Den 6. juni
Spilleperiode: Fra den 6. juni – 14. juli

Scene: Glassalen
Billetpriser: Fra kr. 375. inkl. gebyr og entré til Tivoli

Med en forestillingsbillet til Tivolirevyen får man også adgang til Tivoli på hele forestillingsdagen.

Medvirkende:

Instruktør, skuespiller og kunstnerisk leder af Tivolirevyen: Lisbet Dahl

Kapelmester: James Price

Skuespillere: Rikke Buch Bendtsen, Thomas Eje, Rikke Bilde, Mikkel Becker Hilgart og Lisbet Dahl

Assisterende instruktør: Martin Miehe-Renard

Instruktørassistent: Mette Bennike Lewerissa

Scenograf, content- og kostumedesigner: Kirsten Brink

Koreograf: Peter Friis og Mette Berggreen

Kostumier: Pia Myrdal

Tivolirevyen kan fejre 140-års jubilæum

Første gang Tivoli kunne præsentere revy var helt tilbage i 1884 under navnet Sommerrevyen. Revyen var en stor succes og i øvrigt den første, der blev overværet af Kongehuset. Tivolirevyen har gennem tiderne katapulteret skuespillere ud på stjernehimlen og gjort allerede store stjerner til folkeeje.

Revylegender og skuespillere som Dirch Passer, Osvald Helmuth, Jørgen Ryg, Liva Weel, Poul Reichhardt, Helle Virkner, Ulf Pilgaard, Trine Dyrholm, Preben Kristensen, Bodil Jørgensen, Linda P, Andreas Bo, Niels Olsen og selvfølgelig Lisbet Dahl og mange andre, har alle sat deres fingeraftryk på Tivolirevyen gennem de sidste 140 år, og revyen har været centrum for mange historiske begivenheder.

I 1944 sang Erika Voigt Såd’n var det ikke i halvfemserne i Apollorevyen. Natten mellem den 24. og 25. juni trængte den nazistsympatiserende Schalburgkorpsets Peter-gruppe ind i Tivoli og placerede brandbomber i Koncertsalen, Glassalen, Arena Teatret. Tivoli åbnede igen 14 dage senere. Året efter i 1945 blev Apolloteatret også sprængt i luften ved Schalburgtage. Under Stig Lommers direktion, spillede Hornbæk Revyen i Tivoli i et telt på Plænen.

Den 3. september 1980 gik den folkekære revy- og komediestjerne Dirch Passer bort efter at have fået et ildebefindende på scenen i Glassalen, inden han skulle have optrådt i Tivolirevyen. Han blev kun 54 år gammel. Året efter i 1981 fik Lisbet Dahl sin debut i Tivolirevyen bl.a. sammen med Ulf Pilgaard og Claus Ryskjær, som frem til 1984 optrådte sammen i Tivolirevyen med skiftende medspillere.

I 1985 fik Thomas Eje sin debut i Tivolirevyen, blandt andet med en famøs parodi på daværende udenrigsminister Uffe Ellemann-Jensen. Thomas Eje spillede blandt andre sammen med Ulf Pilgaard, Søs Egelind, Finn Nielsen og Kirsten Norholt.

I 2014 var der premiere på Tam Tam i Glassalen, som var titlen på sommerrevyen, som havde Joy-Maria Frederiksen som instruktør. Tam Tam spillede i tre år, og de skiftende hold bestod blandt andet af Søs Egelind, Bodil Jørgensen, Christiane Schaumburg-Müller, Henrik Kofoed, Niels Olsen og Pelle Emil Hebsgaard. I 2014 måtte Bodil Jørgensen trække sig efter få dage på grund af en ulykke under nogle filmoptagelser, og Paprika Steen overtog derfor rollen. Tam Tam i Glassalen fik mange anmelderroser.

Med Lisbet Dahl som instruktør og James Price som kapelmester genopstod Tivolirevyen i Glassalen i 2023 med Linda P, Andreas Bo, Carsten Svendsen og Nikolai Jørgensen.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*