Ny metrolinje til Sydhavn og Valby åbner med stor gadefest på Mozarts Plads

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på email
Del på print

Den 22. juni åbner fem nye metrostationer, når M4 til Sydhavn og Valby slår dørene op for passagerer efter knapt seks års metrobyggeri. Indvielsen markeres med gadefest på Mozarts Plads og en åbningsceremoni med royal deltagelse.

.

Om godt tre uger kan passagererne for første gang tage det nye, samlede metronet i brug, når M4 til Sydhavn og Valby indvies med en stor åbningsfest den 22. juni. Den nye metrolinje binder byen bedre sammen og gør det nemmere for byens borgere og gæster at komme hurtigt rundt. M4-forlængelsen vil desuden bidrage til et endnu stærkere og mere effektivt kollektivt trafiknet i hovedstaden.

”Når M4 til Sydhavn og Valby åbner, vil kunderne opleve, at de både nemmere, hurtigere og bæredygtigt kan rejse rundt i hovedstaden. Med M4-forlængelsen kobles M3 Cityringen og M4 Nordhavn sammen med trafikknudepunktet København Syd, som med tiden bliver et af Danmarks største.

Med indvielsen af den nye metrolinje vil vi gerne sige tak for tålmodigheden til naboerne og byde kunderne velkommen i Metroen med en stor åbningsfest, musik, underholdning og masser af aktiviteter”, siger Erik Skotting, direktør i Metroselskabet.

.

Alt fra loppemarked til disco

Lørdag den 22. juni skydes indvielsen af den nye metrolinje i gang med en stor gadefest på Mozarts Plads. Festlighederne, der skal markere indvielsen, starter kl. 11.00 med underholdning, livemusik og aktiviteter, bl.a. food trucks, silent disco og loppemarked.

Alle er velkomne til arrangementet, og på scenen vil forskellige kunstnere underholde i løbet af dagen, heriblandt Peter AG, Peter Sommer, Katinka, Carl Emil Petersen, JJ Paulo m.fl.

Kl. 12.30 åbnes metrolinjen af H.M. Kongen, hvor også Transportministeren, Københavns Overborgmester og Frederiksbergs borgmester vil være til stede. Samtidig åbner de fem nye stationer for passagerer, og personale vil stå klar på stationerne til at byde kunderne velkommen.

.

Betyder meget med ny metro

”Det bliver en kæmpe fornøjelse at åbne dørene for M4 til Sydhavn og Valby for både nuværende og kommende kunder. Vores primære fokus er på at sikre den gode rejseoplevelse for brugerne, og vi ved, at mange i Sydhavn og Valby har glædet sig til at få en nemmere hverdag, hvor man f.eks. kan komme fra København Syd til Rådhuspladsen på ca. 10 minutter og fra København Syd til Frederiksberg på ca. 17 minutter. M4-forlægelsen vil binde flere områder af byen sammen til gavn for alle”, siger Erik Skotting.

Når den nye sydlige del af M4 bliver taget i brug, kan man rejse direkte mellem Orientkaj i Nordhavn og København Syd. Undervejs kan man skifte til M3 Cityringen på seks stationer og til linjerne M1 og M2 på Kongens Nytorv. Derudover bliver det muligt at skifte mellem både S-tog og regionaltog på København Syd, København H og Østerport samt S-tog på Nordhavn.

Læs mere om åbningsprogrammet: www.m.dk/program

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*