Rengøring i gang i Københavns havn

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på email
Del på print

Lige nu er der gang i den årlige forårsrengøring i Københavns Havn. I løbet af to-tre uger bliver havnen grundigt renset for skrald, cykler, skilte og andet godt fra havbunden. Det sker for at holde havnen ren og sikker forud for den kommende badesæson.

.

Københavns havn er mere populær end nogensinde før og nye badezoner og havnebade bliver løbende bygget og taget i brug til glæde for de mange københavnere og gæster, der nyder det kolde vand i de varme somre.

Og snart begynder badesæsonen igen og By & Havn, som står for driften af havnen er i fuld gang med at gøre havnen klar. Det betyder, at der er gang i rengøring både over og under vandet, hvor dykkere finkæmmer havbunden og fisker skrald op.

Overborgmester Sophie Hæstorp Andersen takker holdet for indsatsen og håber på, at dykkerne får svært ved at finde affald i havnen:

“Selvom jeg er glad for, vi år efter år finder mindre affald i havnen, så ærgrer det mig utrolig meget, at den årlige forårsrengøring stadig er nødvendig. For affald hører på ingen måder hjemme i naturen og i vores havn. Når man færdes i København, må man simpelthen rydde op efter sig selv”, siger hun.

.

Mindre skrald

I By & Havn har man i de senere år fisket mindre og mindre skrald op, hvilket understreger, at der har været en stigning i bevidstheden om, at vandet skal holdes rent, så biodiversitet kan trives.

Det glæder adm. direktør i By & Havn, Anne Skovbro:

“Vi ser en nedadgående affaldsmængde år for år. Og det er vi selvfølgelig meget tilfredse med og det viser, at det oplysningsarbejde, vi gør for at gøre københavnerne opmærksomme på, at havnen skal passes på, virker. For nogle år siden fiskede vi næsten 400 cykler, flere køle- og pengeskabe, skilte stilladser op. I dag er vi nede på ca. det halve”, siger Anne Skovbro.

.

Følg med på sociale medier

By & Havns driftsfolk er stadig i gang med årets rengøringsindsats, så der er endnu ikke overblik over de samlede mængder i år. Men når forårsrengøringen afsluttes for i år, gøres den endelige skraldemængde op.

Indtil videre er det “sjoveste” fund et kasseapparat. Det var i øvrigt tomt.

Hvis man følger Instagram profilen, @byenshavn, kan man om en uge se billeder af alt det, som vi har fundet. Du kan også allerede nu se billeder fra forrige uge, hvor DR’s ‘Alle mod en’-vært Stephania Potalivo var med ude på pontonen og hjælpe havnefolkene med årets rengøring.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*