Stor rød løber for Hamburg Ballet i Tivoli

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på email
Del på print

Det var en lun forårsaften i Tivoli til premieren torsdag den 16. maj, hvor flere prominente gæster og forventningsfulde publikummer var mødt op på den røde løber for at opleve Hamburg Ballet, John Neumeier i Tivolis Koncertsal.

.

Under forestillingen The World of John Neumeier – An Autobiography in Dance guider den verdensberømte koreograf og kunstneriske leder af Hamburg Ballet, John Neumeier, publikum gennem stadierne af sin mangeårige karriere. John Neumeier medvirker selv i forestillingerne på scenen med sine dansere.

Balletten byder også på et dansk islæt. Den danske Reumert-vindende solodanser Ida Praetorius, en af Hamburg Ballets stjernedansere, vender kortvarigt hjem til Danmark for at medvirke i The World of John Neumeier fra den 16. til den 18. maj 2024 i Tivolis Koncertsal.

.

Blandt verdens ledende

Hamburg Ballet er blandt verdens ledende balletkompagnier, og John Neumeier regnes i ballettens verden for en levende legende. De fire forestillinger af balletgallaen The World of John Neumeier, markerer 50 år med John Neumeier, som har stået i spidsen af kompagniet siden 1973.

Med balletter inspireret af musik og dans fra hans egen barndom, som Bernstein Dances og Shall we dance? udforsker Hamburg Ballet diversiteten i Neumeiers omfattende repertoire.

Rejsen fortsætter med historiske klassikere som Nøddeknækkeren og Romeo og Julie – Neumeiers første helaftensballetter. Programmet inkluderer også uddrag af verdenskendte værker, deriblandt Mahlers 3. symfoni og Kameliadamen, som begge er en integreret del af repertoiret hos nutidens førende balletkompagnier verden over.

Derudover præsenteres uddrag af signaturværket Nijinsky, inspireret af den legendariske danser Vaslav Nijinskys tragiske og dramatiske liv.

Der vil også være uddrag af balletter, der endnu er ukendte for det københavnske publikum, som Ghost Light, Anna Karenina og Beethoven Project II.

.

Gallaprogram

Gallaprogrammet er en enestående mulighed for at opleve en stor del af John Neumeiers kunstneriske virke.

Forestillingerne følger de mange stadier af John Neumeiers kunstneriske udvikling, komplimenteret af John Neumeiers personlige kommentarer og anekdoter.

I 2024 takker John Neumeier af fra sin nuværende stilling som kunstnerisk leder af Hamburg Ballet.

Balletlegenden er dog langt fra færdig i rollen som koreograf, idet hans værker fortsat vil være tilknyttet det balletkompagni, han har været den kreative og kunstneriske kraft bag i mere end 50 år.

Desuden vil han starte en ny karriere som freelance-koreograf og arbejde med et væld af internationale balletkompagnier.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*