Ventetid på gratis psykologhjælp til ældre i København skal ned

Københavns Rådhus. Foto: Anne Marie Korup / Havnefronten.
Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på email
Del på print

Ældre københavnere, som kæmper med angst, depression eller ensomhed, venter for lang tid på psykologhjælp. Derfor har partierne bag Københavns Kommunes budget afsat midler til at bringe ventetiden ned.

.

Fællesskaber der fordufter. En omgangskreds der svinder ind. En livsledsager som går bort. Eller alvorlig sygdom, som rammer fysisk og mentalt. Selvom mange ældre københavnere lever aktive liv og trives, kan dét at blive ældre for nogle være forbundet med store udfordringer og behov for hjælp.

Det mærker man i Københavns Kommune, hvor der er stor efterspørgsel på kommunens gratis tilbud om psykologsamtaler til ældre københavnere i psykisk mistrivsel. Efterspørgslen er så stor, at der i 2023 var op til 14 ugers ventetid på første samtale.

.

Tilbud en succes

“Siden vi startede tilbuddet med gratis psykologsamtaler i 2020, har efterspørgslen været stor. Og tilbuddet er en succes. Men 14 uger er alt for længe at vente på hjælp, hvis man mistrives psykisk. Derfor er jeg glad for, at der er enighed blandt budgetpartierne om at bruge flere penge på området, så dem, der har brug for hjælp, kan få den hurtigere,” siger sundheds- og omsorgsborgmester Sisse Marie Welling (SF).

.

Penge til flere forløb og bedre livskvalitet

De politiske partier i København, som står bag kommunens budget, forhandlede før påske om de resterende budgetmidler for 2024 – den såkaldte ”overførselssag.” Her blev de enige om at afsætte midler til at øge kapaciteten af psykologtilbud til ældre med 150 forløb svarende til en samlet kapacitet på 625 forløb i 2024.

“Det bekymrer mig, at ventetiden på psykologhjælp er på højde med ventetiden under Covid-19 epidemien for tre år siden. Og det understreger desværre, at den stigende tendens til mistrivsel blandt københavnere i alle aldre ikke slipper sit greb. Men vi kan se, at de borgere, der tager imod vores tilbud, får forbedret livskvalitet og trivsel,” siger Sisse Marie Welling.

.

Op til otte samtaler

Tilbuddet om gratis psykologhjælp omfatter et individuelt samtaleforløb med en psykolog på op til otte samtaler, hvor også pårørende kan inddrages – med borgerens samtykke.

Budgetpartierne på Københavns Rådhus har besluttet at afsætte 1,9 millioner kroner ekstra i 2024, som primært skal bruges til at ansætte flere psykologer.

Tilbuddet om gratis psykologsamtaler gælder alle københavnere over 65 år. Læs mere om tilbuddet her.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*