Borgermøde om Lynetteholmen planlagt til januar

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på email
Del på print

Af Anders Bo Petersen

Den såkaldte VVM-redegørelse, som er en detaljeret beskrivelse af miljøkonsekvenserne ved anlægget, er klar. Derfor vil en række lokaludvalg nu afholde et borgermøde, hvor borgerne skal have mulighed for at høre om planerne og ikke mindst diskutere dem.

Rapporten er voldsomt omfattende og indeholder beskrivelser af, hvordan Lynetteholmen vil påvirke trafikken i byen, adgang for sejlads i havnen, transport af jord til Lynetteholm samt af havmiljø, mv.

Det er Christianshavns Lokaludvalg, der er tovholder på arrangementet, og her har man allieret sig med tre eksperter, som vil hjælpe med at se nærmere på rapporten gennem tre udvalgte emne, nemlig: den finansielle side af byudvikling, jorddeponering og klimasikring.

Virtuelt møde

Lokaludvalget på Christianshavn ville rigtig gerne have inviteret til et stort fysisk møde, men af hensyn til coronarestriktionerne bliver borgermødet i stedet holdt digitalt. Også her er der et loft, og derfor skal man tilmelde sig mødet via lokaludvalget.

Den første del af mødet vil primært gå med oplæg fra oplægsholderne, og derefter vil der være en time til debat, hvor deltagere vil kunne komme til orde – enten ved at stille spørgsmål direkte til oplægsholderne og lokaludvalg over videomødet eller via chatten.

De tre oplægsholdere er planlagt til at være tidligere professor på Institut for Kunst og Bygningskultur ved Det Kongelige Akademi, Jens Kvorning, der vil tale om byudviklingen og finansieringen af Metroen og havnetunnelen. Det bliver Jens Lind Gregersen, der er chefkonsulent i Center for Regional Udvikling i Region Hovedstaden, som skal tale om jorddeponering, mens emnet ”klimasikring” bliver med Professor Jens Hesselbjerg Christensen fra Klimafysik ved Niels Bohr Instituttet og Norwegian Research Centre, Bergen.

Rapporten er netop kommet i høring og vil være det frem til 25. januar. Den kan læses på By & Havns hjemmeside.

Billedtekst:
Et af formålene med Lynetteholmen er at beskytte København mod stormflod. Øens udseende ændres derfor også. Illustration: Arkitema.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*