Villa Copenhagen: Nyt hotel med plads til både luksus og hverdagsliv

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på email
Del på print

Hos Villa Copenhagen, det nye hotel i Centralpostbygningen ved Hovedbanegården, er der plads til både eksklusiv luksus og hverdagsbesøg fra de lokale københavnere. Her opfordrer man nemlig til, at naboerne kigger indenfor og fx bruger hotellets Courtyard i dagligdagen.

Tekst: Mikkel Bækgaard, fotos: Mikkel Bækgaard og PR

Et stort, lækkert luksushotel er vel kun for udlændinge med alt for mange penge på kistebunden? Sådan kunne spørgsmålet lyde, når snakken falder på Villa Copenhagen, det store hotel, der i sommer slog dørene op i den gamle postbygning ved Hovedbanegården.
Men nej, er svaret. Villa Copenhagen er nemlig for alle, også københavnerne selv, slår hotellets direktør Peter Høgh Pedersen fast, da Havnefronten kigger forbi hotellet:
“Vi vil gerne tilbyde en autentisk københavneroplevelse for vores gæster, og det involverer også de lokale selv. En stor del af hotellet er åbent for offentligheden, og vi opfordrer til, at de lokale københavnere kommer forbi og fx sætter sig i vores store courtyard med deres laptop eller et par gode venner. Vi vil gerne have, at der er masser af liv, og at vi ikke kun er til for dem, der bor på hotellet”, siger han.
Den såkaldte courtyard er hotellets store lobbyområde, som tidligere – da bygningen tilhørte postvæsenet – var bygningens gård, men som nu er blevet overdækket med glasloft og fungerer som hotellets hjerte. Her er både reception, bar, bagerudsalg og masser af mennesker, der sidder i de mange sofaer. Nogle arbejder, andre slapper af og andre igen holder møder, og det er tydeligt, at ikke alle er internationale gæster, der bor på et af hotellets 390 værelser.

Åbent for alle
Der er da også mange tilbud for lokale københavnere, hvis man beslutter sig til at forlade det hektiske kryds ved Bernstorffsgade og Tietgensgade og gå indenfor på hotellet. Udover selve hotellets Courtyard er der også tilstødende områder, hvor man som besøgende kan få lidt mere ro og få mere intime rammer.
Det gælder fx det såkaldte Playroom ved siden af lobbyområdet, hvor man frit kan trække ind, hvis det ikke er booket. Her er der små kroge med bord- og sofagrupper, som kan give mere rolige rammer end det mere livlige loungeområde midt i hotellet.
I Courtyard ligger i øvrigt hotellets indtil videre eneste bar – senere kommer der dog også en regulær cocktailbar med marmorsøjler i det gamle offentlige posthus. Her bliver der serveret kaffe, brød og anden mad, ligesom man frister gæsterne med cocktails, øl og vin til fornuftige priser. Men selvom der er mange fristelser til den sultne og tørstige, er det ikke noget krav, at man køber løs for at benytte hotellets faciliteter, siger direktøren:
“Det er ikke sådan, at man absolut skal købe noget for at sidde her. Vi vil gerne have liv, og at folk kommer herind og har en god oplevelse. Så køber du måske noget næste gang, du sidder her med din computer for at arbejde nogle timer. Men samtidig er det også vigtigt for os, at vi tilbyder forfriskninger til priser, hvor københavnerne også selv kan være med”.

Brasserie med deleretter og eksotisk inspiration
På den gastronomiske front er det dog ikke kun i Courtyard, der venter fristelser. Faktisk kan man som udefrakommende få god mad hele dagen på Villa Copenhagen, der blandt andet har sit eget bageri med navnet Rug.
“Morgenmaden er ikke kun for hotellets gæster. Alle kan reservere bord i vores morgenmadsrestaurant og nyde vores morgenmad af høj kvalitet, blandt andet med hjemmebag fra vores eget bageri”, siger Peter Høgh Pedersen.
Skal aftensmaden – og frokosten i weekenden – være mere ambitiøs, end hvad lobbyen kan byde på af fx burgere og snacks, så er hotellets Brasserie Kontrast også åbent for alle. Her serverer den svenske køkkenchef Tore Gustafsson retter inspireret af blandt andet middelhavskøkkenerne og Mellemøsten, men hvor råvarerne hovedsageligt er lokale og kommer fra små producenter så tæt på København som muligt.
“Vi satser på, at det skal være hyggeligt og uformelt, så vi lægger blandt andet op til, at man deler retterne. Så kan man komme godt omkring i menukortet, hvis man er nogle stykker. Du ved, sådan family style”, siger Tore Gustafsson, der, før han rykkede til Villa Copenhagen, i det meste af et årti var køkkenchef på den populære Paté Paté i Kødbyen.

Et hotel med kontrast
Og netop Kødbyen er vigtig for hotellet, som ligger på grænsen mellem Indre By og Vesterbro.
“For os er det vigtigt med kontraster – hvad navnet på vores brasserie også siger. Vores postnummer siger Vesterbro, og vi vil gerne orientere os i begge retninger. Altså både mod Vesterbro og mod Indre by”, forklarer Peter Høgh Pedersen.
Således afspejler disse kontraster sig også i designet af hotellet, der både er klassisk og moderne på samme tid. For nok ligger hotellet i en karakteristiske bygning fra 1912, men det er også blevet renoveret og moderniseret, så den passer til et stort hotel.
På den måde er selve arkitekturen og indretningen præget af kontraster. Således er brasseriet, der ligger på Vesterbosiden, mere råt og urbant i sit udtryk, mens Playroom og den kommende cocktailbar retter sig mere mod indre by og har et mere elegant og klassisk udtryk – blandt andet med store originale marmorsøjler i baren.
“Vi kan godt lide at repræsentere begge verdener, for selvom vi er et luksushotel, vil vi gerne være en del af København med alle byens facetter. Og vi vil gerne give gæsterne den særlige følelse af København, der handler om det uformelle, det rå og det klassiske, der mødes”, siger Peter Høgh Pedersen.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*