350 tons fjernet fra Erdkehlgraven

Skrot er fjernet fra Fredens Havn. Foto: Elin Tabitha Hansen / Havnefronten.
Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på email
Del på print

Af Anders Bo Petersen

 

Selvom det går fremad med at fjerne ulovlige både i Erdkehlgraven – og der er for nuværende er fjernet ca. 120 større objekter svarende til ca. 350 ton af forskellig art fra vandet, herunder både, flydebroer og andet affald mv. – så er oprydningen mere eller mindre gået i stå.

Og det ærgrer borgmester Cecilia Lonning-Skovgaard, Venstre, der længe har presset på, for at få fjernet pirathavnen i Erdkehlgraven.

”Jeg glæder mig over, at der er taget et stort første tag, men ærgrer mig over, at projektet nu igen er gået i stå. Jeg forstår beboernes ærgrelse over dette. Og så minder jeg Kystdirektoratet om, at det haster med at finde en løsning, så man i en ruf kan få fjernet de nye både, der kommer til sommer. Vi skal – lidt som med kommunens graffitiordning – sikre, at der ikke kommer nye både til, så snart de gamle er trukket op af vandet – og det kræver, at vi har lovhjemmel til at fjerne dem, gerne så snart de kaster anker”, siger Cecilia Lonning-Skovgaard og henviser til, at en række sager om at bådene skal fjernes, er blevet anket til landsretten.

Kystdirektoratet fik således den 9. september 2020 oplyst af anklagemyndigheden, at fem af sagerne er anket.

Anken medfører, at der ikke kan opkræves tvangsbøderne, og så længe der ikke kan opkræves tvangsbøder, så kan man heller ikke sige, at ikke ejerne ikke retter sig efter dommen. Dermed kan bådene heller ikke fjernes.

Så indtil dommene er afgjort i landsretten, så fjernes der ikke flere både. Kystdirektoratet forventer dog, at der sker i løbet af 2021.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*