By & Havn vil gerne have flere husbåde

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på email
Del på print

Af Henrik Gutte Koch

 

Selvom det ikke er blevet til mange nye pladser til husbåde i Københavns havn, så er man positive hos By & Havn. Det siger Pia Hansen, som står for udlejningen af de vandarealer, som By & Havn administrerer.

”By & Havn er meget positive overfor flere husbåde i havnen, og vi arbejder på at få etableret flere husbådepladser i Københavns havn. Men der er mange forhold, der gør sig gældende, når vi skal finde plads til bådene. Først og fremmest skal der være nogle ledige kajstrækninger, hvor bolværksejeren er interesseret. Det skal også være muliggjort i kommune- og eventuelle lokalplaner”, siger Pia Hansen, der gentager, at By & Havn kun råder over få kajstrækninger i de indre havnearealer, som alle er optaget af f.eks. turbåde, udlejningsbåde, lystfartøjer, havnebusser, erhvervssejlads eller eksisterende husbåde.

”Samtidig skal der også findes en balance i udviklingen af den rekreative havn – brygger og badeanlæg – som gør det muligt for københavnerne at få mange gode oplevelser ved vandet. Alt det kan vanskeliggøre at finde plads til nye husbådeprojekter, men By & Havn arbejder for, at der skal etableres nye husbådeprojekter, og vi tror på, at det vil lykkes”, siger Pia Hansen til Havnefronten.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*