Byggeri på Amager Fælled fortsætter – igen

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på email
Del på print

Der er ikke meget held i sprøjten hos Amager Fælled Venner, Danmark Naturfredningsforening og de øvrige, der har klager til Miljø- og Fødevareklagenævnet. Det blev nemlig til en blank afvisning af klagerne og dermed kan projektet med at bygge de længe ventede boliger, plejehjem, skole og daginstitution på den såkaldte camping grund på Amager Fælled igen fortsætte.

Da Miljø- og Fødevareklagenævnet første gang fik sagen, så fik klagerne medhold i byretten om, at arbejdet skulle stoppe indtil nævnet havde endelig afgjort sagen. Den sag om midlertidigt stop, blev anket til landsretten.

Eftersom Miljø- og Fødevareklagenævnet nu har givet Fælledby – som byggeriet, der er et fællesskab mellem By & Havn og Pensiondanmark, hedder – ret, så er Fælledby ved at undersøge, om det automatisk betyder, at ankesagen til Landsretten bortfalder.

Derfor kan Fælledby heller ikke sige præcis hvornår byggeriet igen optages.

Fælledby har allerede ryddet hele området, som består af en parkeringsplads, et konkursramt vandrehjem, der er delvis nedrevet, og et areal med græs. Det udgør cirka fem procent af Amager Fælled og skal altså huse såvel plejehjem, ny skole, daginstitutioner samt boliger.

De resterende 95% af Amager Fælled forbliver uberørt.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*