Christianshavns nye falafel-pusher

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på email
Del på print

Der er frisklavede falafler, salater og krydret kød til de sultne hos Halla Halla på Christianshavn. Her er ambitionen at give de lokale frisklavet fastfood i topklasse, som smager så godt, som det er muligt. Og det ser ud til at lykkedes, for folk strømmer til det nye sted i Dronningsgade.

 

Tekst og fotos: Mikkel Bækgaard

 

‘Velkommen til’ eller ‘hej, hej’. Nogenlunde sådan kan Halla Halla oversættes fra arabisk til dansk.

Og sådan har det også lydt fra kunder og anmeldere til det nyåbnede fast-food-sted Halla Halla på Christianshavn. Her er folk nemlig strømmet til, siden stedet slog dørene op i Dronningsgade lige efter nytår – og især efter, at Politikens anmelder i rosende vendinger sendte fem ud af seks hjerter efter maden herfra.

“Det har været helt sindssygt den første tid efter anmeldelsen i Politiken. De første par dage kunne vi næsten ikke følge med. Vi skulle lige lære at have så travlt”, lyder det fra Ahmed Osman, den ene af de to indehavere af Halla Halla.

 

Inspireret af Nørrebro-klassiker

Halla Halla viser da også, at god mad egentlig er ganske ligetil. For her serverer Ahmed Osman og hans makker Christos Cornelius Patsamanis arabisk inspireret fastfood lavet enkelt og ligetil og helt fra bunden.

Her kan man således vælge mellem et pitabrød eller en skål, som så bliver fyldt med salat og en af fire valgmuligheder: Falafel, kylling, oksekød eller halloumi. Det hele bliver nu godt vendt sammen og så servere med enten tzatziki eller humus. Og så er det bare at gå ombord i frisklavet velsmag.

“Vi skammer os ikke over at kalde os en slags moderne shawarmabar. Vi er et arabisk inspireret spisested med danske råvarer og tidens tendenser. Vi laver det meste helt fra bunden, så det er frisk og lækkert. Vores shawarma laver vi fx selv ud af marineret oksetyksteg, som vi selv skærer ud. Og vores falafler laver vi også helt selv”, fortæller Christos Cornelius Patsamanis, der fik ideen til at åbne sit eget sted, da han arbejdede på den anerkendte Gaza Grill på Nørrebro.

Her har Christos Cornelius Patsamanis nemlig lært det arabiske fastfood-køkken at kende på en kvalitetsorienteret måde, hvor velsmag og det hurtige går hånd i hånd med det hyggelige.

Og den erfaring er han virkelig glad for:

“Jeg skal helt klart lige sende et shout out ud til Omar, der har Gaza Grill”.

 

Fokus på god stemning

Hos Christos og Ahmed på Halla Halla handler det om give christianshavnerne en mulighed for få et lækkert, frisklavet fastfood-måltid lavet af gode råvarer. Det oplever de nemlig som en mangelvare i området – i hvert fald når man taler om fx falafler og lignende.

“Man kan få masser af sandwiches og pizzaer og den slags – og mere avanceret mad på de finere restauranter. Men udbuddet og kvaliteten på fastfood kunne virkelig godt være bedre. Det er lidt, som om udbuddet er indrettet til folk, der har været en tur ude på Staden”, siger Christos Cornelius Patsamanis og tilføjer fluks:

“Ikke, at der nødvendigvis er noget i vejen med det”, smiler han.

Men hos Halla Halla handler det om kvaliteten og kærligheden til de frisklavede produkter – ikke om noget, der bare skal køres ind i en fart en sen nattetime.

 

Falafler, der næsten er flydende

Et af kerneprodukterne hos Halla Halla er de frisklavede falafler. De er lavet af udblødte kikærter, der er hakket og blandet med krydderurter inden de ryger i frituren. De er helt simple og dejligt bløde indeni – og selvfølgelig sprøde udenpå.

“Vi tror på, at det enkle ofte er det bedste. Sådan er det også med falaflerne. De bliver ofte fyldt med alt muligt, men ikke hos os. Det handler om at gøre det helt enkelt uden at tage essensen ud. Og så sørger vi for, at de er mushy, næsten flydende indeni. De skal bestemt ikke få for meget og blive tørre”, siger Christos Cornelius Patsamanis.

Og falaflerne kan omvende folk, der ellers ikke tidligere har være glade for falafler – også en af indehaverne selv, griner Ahmed Osman:

“Jeg var ikke den store fan af falafler før i tiden. Der kunne jeg aldrig selv finde på at bestille. Men efter jeg er gået sammen med Christos og har åbnet Halla Halla, så elsker jeg det virkelig”.

 

Stamkunder og shout-outs

Udover den gode mad, skal stemningen også være i top på Halla Halla.

“En af vores kerneværdier er, at det her skal være et sted, hvor man hygger sig. Folk, der arbejder her, skal nyde det, og vi skal have det sjovt. Og det skal kunderne også kunne mærke”, siger Christos Cornelius Patsamanis.

Og meget tyder på, at det er lykkedes at lave både hyggelig stemning og god mad.

Førnævnte anmeldelse i Politiken omtaler blandt andet den hyggelige stemning og de snakkesalige medarbejdere. Og folk har taget godt imod Halla Halla, hvor flere stamkunder allerede er lullet ind i stedets 1001-nat-fortryllelse.

Og det er de to indehavere taknemmelige for.

“Vi er virkelig glade for den støtte, vi har fået – både af de lokale og af vores venner, der har hjulpet os. Vi skal nok også lige sende et shout til Nicklas Zacho, som har hjulpet med at udvikle opskrifterne. Nå ja, og til Abdishakur Yassin, som jeg kender fra Gaza Grill, og som har sørget for, at Ahmed og jeg har lært hinanden at kende”, siger Christos Cornelius Patsamanis”.

 

Halla Halla

Fastfood-restaurant på Dronningensgade på Christianshavn med fokus på frisklavet, mellemøstligt inspireret mad. Nyd falafler, marineret oksetykkam, halloumi eller kylling serveret i en skål eller et pitabrød med masser af salat og enten tzatziki eller hummus.

 

1 Trackback / Pingback

  1. Bydelens Rendez-Vous. Spisestederne Ude & Inde. - rasmuss.dk

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*