Fremtiden byder på flere el-fejemaskiner

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på email
Del på print

Københavns Kommune har købt en elfejemaskine. Ambitionen er mindre støj, markant mindre Co2-udledning og selvfølgelig rene gader.

I Københavns Kommune er man godt i gang med at omstille maskinparken fra forurenende diesel til mere klimavenlig el. Senest har kommunens enhed for indløb og materiel investeret i en elfejemaskine for at finde ud af, om man kan holde gader og stræder rene samtidig med, at man skåner miljøet.

Den nye elfejemaskine vil, ifølge producenten, spare den københavnske luft for 355,6 ton Co2 over en otteårig periode sammenlignet med en tilsvarende Euro VI dieselfejemaskine.

Elfejemaskinen, som er en af de første af sin slags i Danmark, har allerede kørt i de københavnske gader. Den foreløbig vurdering er, at elfejemaskinen klarer opgaverne mindst lige så godt som de dieseldrevne køretøjer. Og så er den støjsvag.

I løbet af 2021 vil Teknik- og Miljøforvaltningen samle erfaringer med elfejemaskinen til bunke. Hvis forvaltningen anbefaler en elektrisk omstilling, er det op til politikerne at finde pengene til udskiftningen.

Fakta: Ny elfejemaskine i Københavns Kommune

  • Elfejemaskinen er produceret af schweiziske Boschung AG.
  • Den er indkøbt via Statens og Kommunernes Indkøbsservices og leveret lige inden årsskiftet.
  • Elfejemaskinen kan køre op til otte timer på en fuld opladning.
  • Det tager cirka to timer at lade elfejemaskinens batteri helt op med en hurtiglader.
  • Elfejemaskinen vil, ifølge producenten, spare den københavnske luft for 355,6 ton Co2 over de næste otte år sammenlignet med en tilsvarende Euro VI dieselfejemaskine.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*