Kom til Arktisk festival midt i København

Hundeslæde i Sisimiut Foto: Mads Pihl / Visit Greenland
Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på email
Del på print

Arktis optager os, men det er også langt væk. Nu kommer Arktis til hjertet af København, hvor du over to dage kan blive underholdt og undervist, se og lytte, smage og føle. Dyk ned i det righoldige program, der er noget for alle uanset alder og interesse.

Få seneste nyt i sagen om de tophemmelige kasser med mikrofilm som de danske myndigheder gemte i Grønland under den kolde krig for 70 år siden. Mød geologiprofessor Minik Rosing og hør ham fortælle om sin barndom og sit grønlandske liv. Forstå hvorfor det netop åbnede Isfjordscenter i Ilulissat har form som en vinge, når seniorarkitekt Kasper Pilemand folder projektet ud. Og tag med ud i verden sammen med medlemmer af Eventyrernes klub: Her kan du blandt andet møde Mille Porsild, som siden 1992, hvor hun kørte et hold Polar Husky-slædehunde på en tre måneder lang hundeslædeekspedition i Canada, har levet og rejst sammen med sine slædehunde på fantastiske ekspeditioner og i udmarvende løb.

Arktisk Festival

Festivalen finder sted midt i København på Kongelige Grønlandske Handels Plads, der gennem godt 200 år har været centrum for Danmarks relationer til Nordatlanten. I dag lever det arktiske miljø i bedste velgående og udfolder sig i de gamle historiske pakhuse, som i dag hedder Nordatlantens Brygge og Det Arktiske Hus.

Liv på Grønlandske Handels Plads.

Arktisk festival opdaterer dig på aktuelle geopolitiske problemstillinger, klimaets forandring og samspillet i Rigsfællesskabet og mellem nationerne i arktiske område. Men det er også stedet, hvor du kan møde arbejdende kunstnere og få smagsoplevelser, erhverve dig et kunstværk eller spændende litteratur. Der er noget for store og små, for den videnskabeligt orienterede og for den eventyrlyste. Hele Grønlandske Handels Plads vil summe af liv, og i Nordatlantens Brygges café i stuen kan man slappe af med frisklavet kaffe og kage eller sandwich. På 5. sal er der indrettet en stor café, hvor man kan kaste sig ud i lækkerier som sandwich med grønlandsk laks eller hellefisk og islandske vafler med kvansirup. I begge caféer er der desuden et rigt udvalg af øl og vand fra Færøerne, Island og Grønland

Hvornår: lørdag 30.oktober – søndag 31 oktober

Hvor: Nordatlantens Brygge, Islands Ambassade og Det Arktiske Hus på Kongelige Grønlandske Handels Plads (for enden af Strandgade), 1401 København K

Hvem: Arktisk Festival er arrangeret af en række ildsjæle og organisationer med tilknytning til Nordatlantens Brygge

Pris Der er gratis adgang til festivalen

Se mere http://arktiskfestival.dk/

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*