Kulturhavn efterlyser bidrag til årets festival

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på email
Del på print

Af Anders Bo Petersen

 

Det er 20 år siden, at Kulturhavn for første gang ”stak til søs” med en havnefestival, og siden er det gået slag i slag, om end corona har givet en voldsom søgang – også for Kulturhavn.

I år forsøger festivalen sig med et såkaldt Open Call, hvor foreninger, havnekulturskabere, festivaler, idrætsklubber, kulturinstitutioner, erhvervsliv og ildsjæle kan blive en del af årets festival. Her vil der være mulighed for at byde ind med indhold, der kan være med til at skabe et mangfoldigt program med fokus på kultur-, kunst- eller fritidsaktiviteter ved havnen.

”Kulturhavn Festival har gennem 20 år cementeret det blå byrum som kulturscene. Hvert år forbløffes jeg over den kreativitet, som afspejles i festivalprogrammet. Jeg er spændt på, hvad der kommer på plakaten til august. København er fuld af engagerede borgere og kreative sjæle, der lever og ånder for at skabe unikke og nytænkende kulturoplevelser”, siger kultur- og fritidsborgmester Franciska Rosenkilde fra Alternativet.

 

Projektmagernes paradis

Gennem festivalens Open Call vil der være mulighed for at søge økonomisk støtte til aktiviteterne, der afholdes under Kulturhavn Festival 27. til 29. august 2021. Til hver aktivitet kan der søges op til 20.000 kr.

“Efter den første frist på Open Call kan vi mærke kreativiteten boble i havnen. På Kulturhavn Festival skal vi opleve alt fra havfruer, hydrofeministisk, stedsspecifik scenekunst til spejderkano. Vi glæder os til at inspirere københavnerne til at opdage hele havnen lige fra Teglværkshavnen i syd til Skudehavnen i nord. Der er stadig plads til mange flere kultur- og idrætsoplevelser på programmet, og vi ser frem til at læse flere spændende ansøgninger”, siger projektleder på Kulturhavn, Esther Jexen Dall.

 

Program senere på sommeren

Programmet for i år bliver tilgængeligt senere på sommeren. Tidligere år har blandt andet budt på livemusik på en tømmerflåde, svedig debatsauna, flydende badminton i havnen, DM i vandbombe, tangsanketur og meget mere. Der er højt til loftet, når det kommer til aktiviteter på festivalen, og både det skæve og traditionelle er velkomment.

Den “blå tråd” skabes ved, at alle aktiviteter i årets program har et fokus på havnen enten i indhold eller i placering. Sammen aktiverer vi vores fælles, blå byrum!

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*