Markedsdage på Bryggen med nye aktører

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på email
Del på print

Der har været holdt masser af markedsdage på Islands Brygge – af meget forskellige karakterer. Men for første gang har Bryggen i år fået besøg af Öresundsmarkdet, der ellers har base i Dragør. Her har man gennem en årrække opbygget et stemningsfyldt marked, der nu er taget på en mindre turne med nye sanseindtryk indenfor gastronomi, boligindretning, design, fashion, unika, specialiteter og en lang række andre spændende kategorier.

”Vi har allerede været et par weekender på Islands Brygge og den 16.-18. juli og igen den 27.-29. august kommer vi igen – for vi kan se, at det er noget publikum tager til sig”, fortæller Christian Willesen, der står for markedet.

Ud over marked i Dragør så er Rørvig og Ørestad også på programmet i år og det bliver med samme type stadeholdere.

”Vi vil gerne tilbyde vores publikum nogle kvalitetsprodukter, hvor livsnydere i alle aldre kan finde alt fra gode oste og hjemmelade pølser til unikke aloe vera produkter eller smykker – eller bare får en krus øl eller en cola mens man nyder stemningen på markedet”, siger Christian Willesen, der selv startede med at tilbyde markedet flere år tilbage.

I 2016 var han således med til at starte Street Food Danmark – for eksisterer den dag i dag – hvor forskellige food trucks er gået sammen så man kan skabe en karavane på op til 90 forskellige foodtrucks.

”Hvis man nu står og arrangerer et VM i Ishockey og godt kan se, at der skal noget særligt til, så er det sådan en opgave, som vi dukkede op til. Og den slags opgaver var sådan set opstarten på Öresundsmarkdet, der så dagens lys i Dragør – fordi jeg selv bor i Dragør og syntes at havnen godt kunne trænge til lidt stemning nogle weekender om året. Og det har bare været en succes på 3. år, så stadeholderne har efterspurgt noget mere af den slags. Så det er det vi forsøger i år med at tage til Islands Brygge og de andre steder”, fortæller Christian Willesen.

At der er interesse for også at være stadeholder, kan også ses på boderne på Bryggen. Ostehandleren er f.eks. hollænder og aloe vera er fra en amerikansk producent. Pølserne er dog ret lokale – både de der fås i den klassiske pølsevogn og de hjemmelavede spegepølser, der leveres af Pouls Pølser, der holder til i Herlev.

”Vi er blevet taget godt imod på Bryggen – selvom vi altså lige blæste lidt væk den ene weekend. Men vi har stået ved muren midt i Havneparken, så vi er at finde midt i det hele”, siger Christian Willesen. Efter weekenden tager markedet afsted men kommer retur midt i juli samt igen når der er havnefestival.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*