Banegaarden får restaurant med et strøg af Michelin

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på email
Del på print

På det gamle DSB-terræn bag Fisketorvet har Banegaarden slået dørene op for madboder, restaurant, bageri og masser af smags- og kulturoplevelser. Og nu løfter de også sløret for, hvem der skal drive den kommende restaurant.

Det er Linus Kanfall – med fortid fra bl.a. Kadeau og Relæ – der er afsløret som ankermanden i køkkenet hos restaurant ”Lade 609”, der netop er åbnet på Banegaarden.

Det er et køkken inspireret af udekøkkener, shelterliv og vild natur – og man starter op med en menu bestående af fem serveringer baseret på økologiske råvarer, der smager af åben ild og skovbund med højt gastronomisk niveau til en – for det niveau – venlig pris.

”Vi drømmer om at skabe en sanselig oplevelse, der minder om den, man får, når man er på tur i de vilde nordiske skove – tilsat høje gastronomiske ambitioner”, fortæller Linus Kanfall, der er vokset op tæt på skoven i Sverige. Til de grønne, grillede retter kan man nyde naturlig vin og andre økologiske drikkevarer fra et kort sammensat af sommelier og restaurantchef Bo Kanfall, der har en baggrund fra bl.a. Amass og Noma.

 

Grøn agenda i grøn oase

Fra restauranten, der er blevet bygget i én af de ni bevaringsværdige trælader fra 1909, har man udsyn til Banegaardens mere end 1,5 hektar vildtvoksende natur, røgen fra udekøkkenet og livet på gårdspladsen mellem laderne. Bygningen er – ligesom de øvrige lader på Banegaarden – blevet restaureret efter alle kunstens regler med bæredygtige materialer og metoder, heriblandt genbrugte vinduer fra Naturhistorisk Museum.

Restauranten, der har plads til 90 spisende gæster og endnu flere udenfor, er indrettet med møbler og tallerkener håndplukket fra genbrugsbutikker rundt omkring i hele landet, og menukortets grønne profil med fokus på vegetariske retter og økologi vidner om stedets bæredygtige mission.

 

Den første af mange åbninger

”Åbningen af vores nye restaurant, Lade 609, markerer for alvor næste skridt for vores planer og drømme for Banegaarden. Her vil vi gerne vise, hvor stor en gastronomisk oplevelse det er muligt at skabe og servere med lokale økologiske råvarer og helt simple tilberedningsmetoder, når maden bliver lavet over gløder i et køkken midt i skoven. Samtidig med at det bliver tilgængeligt for alle”, siger Carl Johan Paulsen, der er direktør for Banegaarden. Udover restauranten åbner der på Banegaarden hen over sommeren bl.a. madboder, bageri, pastabar, markeder og et kulturprogram både inde og ude.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*