Nachbar får miljømærket Green Restaurant

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på email
Del på print

I sommer åbnede Nachbar som den første af en række spisesteder fra Geppetto-group, der ville sætte gang i livet på Engholmene. Nu er deres første sted, Nachbar, som den første restaurant i København blevet tildelt Horestas Green Restaurant miljømærke, mens åbningen af næste spisested er lige på trapperne.

 

Tekst: Mikkel Bækgaard

 

Geppetto Group er et datterselskab af ejendomsudviklingsfirmaet NPV, som har til opgave at skabe liv på Engholmene, hvor netop NPV bygger ejendomme. Det skal ske med en række spisesteder og en vinbar, som vi tidligere har skrevet om her i Havnefronten.

Første skud fra Geppetto Group var Nachbar, der åbnede i sommer. Her havde man fra starten ambitioner om et bæredygtigt køkken, som nu har udmundet i flere flotte anmærkninger til restauranten. Således har Nachbar fået det økologiske sølvmærke, og for nylig blev restauranten også – som den første restaurant i København – tildelt brancheorganisationens Horesta nye Green Restaurant miljømærke i sølv. Det betyder, at restauranten lever op til 70 procent af de pointkriterier, som Green Restaurant opstiller.

“Det er vi selvfølgelig rigtig glade for, da vi arbejder rigtig meget med bæredygtighed og økologi. Samtidig er vi også blevet taget rigtigt god imod af de lokale beboere, hvor vi oplever flere og flere gæster i restauranten – og ikke kun fra Engholmene, men også fra de nærliggende kvarterer som for eksempel Teglholmen”, fortæller direktør for Geppetto Group Henrik Fallentin.

 

Anløbet er lige på trapperne

Nachbar er som nævnt den første restaurant fra Geppetto Group, der er åbnet på Engholmene. Flere er dog på vej, og den næste er lige på trapperne, forklarer Henrik Fallentin.

“Det går også godt med vores andre koncepter. Anløbet i det lille pumpehus – også kendt som Druknehuset – er faktisk færdigt og klart til at åbne, hvor vi vil servere sæsonprægede småsnacks. Her venter vi dog på de sidste tilladelser. Når vi har dem, så kan vi åbne, og det håber vi faktisk sker en af dagene, så vi kan servere varm julegløgg her i december”, siger Henrik Fallentin.

Dertil kommer Klase, en vinbar, som – hvis alt går som planlagt – åbner til marts.

“Her har vi søgt alle tilladelser, og vi er nu i fuld gang med at bygge og kigge på menukortet”, forklarer Henrik Fallentin fra Geppetto Group.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*