Nye støjregler på Bryggen har ikke givet ro

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på email
Del på print

Af Jesper Schou Hansen

Et sæt helt nye støjregler er trådt i kraft fredag den 28. maj. Fremover skal al elektronisk forstærket musik slukkes senest kl. 20.00 på hverdage og kl. 22.00 fredage og lørdage.

”Høj musik til langt ud på natten har flere somre været et problem for mange københavnere. Sidste sommer var det særligt slemt, fordi det nedlukkede natteliv fik mange til at søge mod parker og grønne områder med store højtalere og lyst til at feste. Vi er ikke ude på at forhindre nogen i at have det sjovt sammen i byen, men vi er nødt til at sikre, at der bliver taget hensyn til de mest støjplagede naboer”, siger Geert Nielsen, chef for Teknik- og Miljøforvaltningens støjenhed.

De nye støjregler er samtidig fulgt op af en kampagne med asfaltklæbere, postkort, plakater med videre, som skal få folk til at tage hensyn.

Det er foreløbig politiets opgave at sikre, at de nye regler bliver fulgt.

”Vi kommer til at være særligt opmærksomme på de grønne områder, som erfaringsmæssigt har været særligt udfordrede af støjproblemer, og hvor reglerne nu er skærpet. Her vil vores udgangspunkt være at gå i dialog med folk og gøre opmærksom på de nye støjregler. Og bliver vores anvisninger ikke fulgt, så risikerer man at få en bøde”, siger politiinspektør og leder af Center for borgertryghed ved Københavns Politi, Tommy Laursen.

Går ikke helt som planlagt

Men som Lokalavisen Havnefronten kunne beskrive allerede i forrige nummer, så er det så som så med effekten af de nye regler.

Nu, skiltene er oppe, er det Københavns Politi, der skal sikre, at reglerne bliver overholdt. Det er bare ikke altid det sker, fortæller Bettina Hartmann, der står for Facebook-gruppen: Nej tak til Soundboks-støj på Islands Brygge.

”Tirsdag virkede det, som om politiet var til stede, for musikken blev ved med at starte og stoppe igennem aftenen – indtil kl. 23, hvor nærpolitiet var gået hjem, og musikken så kunne fortsætte”, siger Bettina Hartmann. Hun tilføjer dog, at hun ”stort set hele fredag aften ikke var generet af musikstøj fra gaden, i det mindste mens jeg var vågen. Så det er da en positiv oplevelse selv om vejret var udmærket”.

Om reglerne kommer til at virke på sigt, tør hun ikke spå om.

”At konkluderer noget endeligt er alt for tidligt, og jeg er afventende. Det afhænger jo fuldstændigt af folks kendskab til reglerne og villighed til at overholde dem samt politiets håndhævelse, så det bliver klart at overtrædelser ikke er acceptabelt”, siger Bettina Hartmann.

I øjeblikket skal soundbokse m.m. sluttes klokken 20 på hverdage og klokken 22 på fredage og lørdage.

”Det kan godt blive nogle lange dage med musikstøj, hvis folk bare spiller koncerthøjt, indtil der skal slukkes klokken 20/22″, siger Bettina Hartmann.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*