Operaens nye Almanak

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på email
Del på print

Nu kan du snart tage i Operaen uden at skulle høre højstemt musik og opleve store tragedier. Restaurant Almanak er nemlig rykket ind i det store hus med både god mad og enestående udsigt over havnen. Og fra januar er der åbent for alle – ikke kun operagæster.

 

Tekst: Mikkel Bækgaard, Foto: Mikkel Bækgaard og PR

 

Operahuset på Holmen har indtil nu været et sted, man besøgte i musikkens og dramaets tegn – ikke for at få store madoplevelser uden bagefter også at lade sig indhylle af store toner og skønsang fra tenorer, sopraner, alter og barytoner. Her har nok været en restaurant, men den var forbeholdt operaens gæster, der skulle have et måltid mad, inden klokken ringede ind til forestilling.

Men nu bliver Operaen også en gastronomisk destination i sig selv. Almanak, der indtil nu har haft til huse i The Standard på den anden side af havnen, er nemlig rykket ind med en restaurant, der er åben for såvel operagæster som alle andre. Og her venter et nordisk bistrokøkken med både fremragende smørrebrød til frokost og velsmagende bistroretter med primært danske råvarer om aftenen.

“Jeg vil sige, at vi er en slags bistro, mest af alt en fiske- og skaldyrsbistro, hvor vi følger sæsonerne og så vidt muligt bruger de lokale danske råvarer. Vi bruger de råvarer, der har hørt til i det danske køkken i mange år, så vi bruger også gerne vanilje, citroner og chokolade, selvom det ikke bliver dyrket i Danmark. Samtidig arbejder vi for at være så bæredygtige som overhovedet muligt – blandt andet med udgangspunkt i et nyt bæredygtighedsmanifest, som vi har udarbejdet i Locagruppen, som står bag Almanak og flere andre restauranter”, siger Christian Hoffmann, der er køkkenchef og nyslået medejer af restauranten.

 

Udsigt til havn og foyer

Den nyåbnede restaurant i Operaen ligger på fjerde sal i den store forhal med udsigt til både foyeren langt nede og havnen på den anden side af de store vinduer. Her har Henning Larsens Tegnestue, der også i sin tid tegnede selve operaen, indrettet restauranten, der byder på hyggelige båse i egetræ, specialdesignede siddepladser i kernelæder og bæredygtige møbler fra Mater.

Og selvom man officielt er i forhallen til det store operahus, føles det ikke sådan. Store gardiner kan nemlig trækkes for og afskærme restaurantgæsterne fra det store gelænder og udsigten ned til foyeren. Dermed føles det som at være på de fleste andre restauranter – tilsat 180 graders havneudsigt, som Havnefrontens udsendte selv oplever ved en event for venner og presse, hvor Locagruppen præsenterer deres nye restaurant.

Her sidder vi blandt andet ved smukke runde borde, omgivet af gardinerne på den ene side og udsigten på den anden. Og her er det altså en stor oplevelse at sidde, også selvom man ikke sidder og venter på, at operaforestillingen går i gang.

 

Folk skal opleve det smukke hus

For Christian Hoffmann og resten af Locagruppen er det vigtigt, at den nye udgave af Almanak er åben for alle.

“Vi vil rigtig gerne have, at både operagæster og alle andre tager restauranten til sig. Indtil nu har man ikke kunnet spise her uden at have billet til en forestilling. Men det kan man fra januar, hvor vi også kommer til at have åbent andre dage, end når der er forestilling”, siger køkkenchefen.

Og dermed håber han på, at mange vil komme forbi og nyde både mad og det fantastiske hus, som Operaen er.

“Vi håber på, at vi kan give folk en oplevelse, hvor vores gastronomi går hånd i hånd med oplevelsen af det her smukke hus. Og at vi kan åbne op for mange af dem, der ikke tidligere har været forbi Operaen”, fortsætter han.

Derfor er det også vigtigt, at maden bliver tilgængelig for en bred gruppe og ikke er i den dyre ende. Samtidig er der åbent til frokost, så man på flere tidspunkter af døgnet kan komme forbi.

 

Flyttetid i Havnegade

Selvom Almanak i Operaen er et nyåbnet spisested, er det ikke som sådan en ny restaurant. Almanak har haft til huse i The Standard i Havnegade siden 2011 – først ejet af blandt andet Claus Meyer, inden Merete Holst og Dorte Juhl Østergaard overtog ejerskabet i 2017 – og det er dén restaurant, der med personale og det hele, er rykket til Operaen.

Og selvom den gamle Almanak stadig har åbent i Havnegade, er det på lånt tid, kunne Merete Holst og Dorte Juhl Østergaard afsløre under Havnefrontens besøg i Operaen.

“Ejeren af bygningen The Standard har sat den til salg, og vi har besluttet at begynde at rykke vores restauranter til andre beliggenheder – herunder Almanak, som vi lukker i Havnegade ved nytår. Herefter er Almanak kun til stede i Operaen, hvor hele vores personale vil være dedikeret til at give gæsterne herude en stor madoplevelse”, sagde Merete Holst i den anledning.

Det betyder også, at The Standards gastronomiske flagskib, Studio, er på udkig efter nye lokaler. Den bliver dog indtil videre i Havnegade, indtil Loca Restauranter – som selskabet bag The Standard skifter navn til ved nytår – har fundet et egnet lokale til restauranten, som har Christoffer Sørensen, der tidligere på efteråret blev tildelt Michelins Young Chef Award, som køkkenchef.

 

Almanak i Operaen

Nyåbnet restaurant på fjerde sal i Operaens foyer med udsigt over havnen. Her serverer køkkenchef Christian Hoffmann moderne nordisk bistromad til både operagæster og alle andre. Som noget nyt er restauranten i Operaen nemlig åben for alle fra og med tirsdag d. 18. januar 2022. www.almanakioperaen.dk

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*