Seaside Toldboden: Hvor street food møder gourmetrestaurant

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på email
Del på print

Restaurant Toldboden har fået sig en gevaldig makeover og har skiftet navn til Seaside Toldboden. Her får du nu gourmet-agtig mad i elegante rammer tilsat valgfriheden fra de street food-markeder, som folkene bag Toldboden også står bag.

 

Tekst og foto: Mikkel Bækgaard

 

Hvad får du, hvis du kombinerer nogle af byens bedste kokke med et street food-marked, maritimt inspirerede rammer, tjenere og bordservering af drikkevarerne? Så får du Seaside Toldboden, der slog dørene op i starten af maj til et helt nyt koncept, hvor netop gourmet-inspireret mad møder den store valgfrihed fra byens street food-markeder.

“Vi kalder det street food 3.0”, lyder det fra Jesper Julian Møller, restauratør og manden bag blandt andet Seaside Toldboden, Reffen, Broens Gadekøkken og det hedengangne madmarked på Papirøen.

Og det er da netop også det bedste fra alle verdener, der venter de flere hundrede gæster, der på én gang kan slå sig ned både udendørs og indendørs på Toldboden, der i løbet af efteråret og vinteren har fået sig en gevaldig makeover. Her har Jesper Julian Møller nemlig renoveret hele den store restaurant, som han oprindelig overtog for ti år siden, og som han siden har drevet med forskellige koncepter.

“Vi har ladet os inspirere af havnen og det maritime omkring os. Det skal føles lidt som at gå ombord i en yacht, når man kommer. Når man står på terrassen, som er belagt med 44 mm egetræsplanker, skal det føles som at stå på skibsdækket, og herfra kan man så bevæge sig længere ind i skibet, som så er vores restaurant indenfor. Og farverne har vi taget fra forskellige dele af havnen – fx farver fra Kongeskibet, Mærsk og byggekranerne længere ude”, forklarer Jesper Julian Møller begejstret, mens han viser Havnefrontens udsendte rundt.

 

Bestil via mobilen

Når man bliver seatet ved et bord enten indendørs eller ude på terrassen, opdager man hurtigt, at man netop her er landet et nytænkende sted mellem gourmetrestaurant og street food-marked. En tjener kommer ned, fortæller lidt om konceptet, og tager imod bestillinger på drikkevarer. Og herefter er det bare at gå ombord i menukortet, der dækker otte forskellige køkkener, som man så bestiller fra og betaler via sin mobiltelefon – og når maden er klar, får man så en sms om, at man kan hente maden oppe i det køkken, hvor det er lavet.

“Konceptet er, at vi har inviteret otte virkelig dygtige køkkenchefer, som hver driver sit eget køkken her, indenfor. Vi har prøvet at finde kokke, som måske var lidt oversete, mens som havde Michelin-klasse over sig. Her får de så lov til at udvikle nogle virkelige lækre retter, som de så kan servere for folk – og videreudvikle sig med masser af feedback og gode råd fra os erfarne folk”, siger Jesper Julian Møller, der selv har en fortid som kok på nogle af 90’ernes store københavnerrestauranter, som blandt andet Kong Hans.

 

Stor valgfrihed

Således venter der madoplevelser af virkelig høj kvalitet i en smuk ramme, hvor man både får stor valgfrihed, en uformel stemning, og samtidig en følelse af at være på en god restaurant.

Og der er meget at vælge imellem i de otte meget forskellige køkkener. Således er der fx skaldyr i verdensklasse hos Mar, hvor kokken Johan Burich-Holck, kendt fra bl.a. The Pescetarian og Marv & Ben, serverer alt godt fra havet. Der er japanske fristelser hos Edgars Sutka, der har det særlige japanske guldcertifikat fra det japanske landbrugsministerium. Der er franskinspirerede lækkerier hos Mørt, hvor man blandt andet kan gå ombord i bøffernes konge, cote du boeuf. Og den kendte græske dessertkok Nikolas Strangas prøver kræfter med det salte græske køkken og viser, hvor enkelt og lækkert græsk mad kan være, når det bliver lavet af de bedste råvarer og med stor kærlighed.

“På den måde kan man vælge mellem mange forskellige madoplevelser på én gang – og det er oplagt at sidde længe og hygge sig med familien eller gode venner. Og vi oplever da også allerede, at vi har mange fire-seks-mands grupper, der booker hos os, hvor man kan nyde en uformel aften med stor frihed og med masser af god mad”, forklarer Jesper Julian Møller.

 

Prøv også Chef’s table

Vil man dykke mere ned i én bestemt køkkenchef, kan man også få bord ved det såkaldte Chef’s table ved hvert køkken. Her kan man slå sig ned ved en række barpladser med fuld udsigt til netop det køkken, man gerne vil udforske – og så er det bare at bestille løs og lade sig forkæle af sit yndlingskøkken, forklarer restauratøren:

“Det kunne man fx gøre hos Hâidan, hvor Gabriele Rizzo virkelig tryller med fisk og skaldyr. Og det gør han med solid erfaring i ryggen, blandt andet som assisterende køkkenchef på Restaurant Jordnær”, siger han.

En anden mulighed er også at slå sig ned udendørs på havnen, hvor der er strandstole, en lang nybygget bænk, og en endnu mere afslappet stemning. Her kan man ligeledes bestille og betale sin mad via mobilen. Men her skal man dog hente drikkevarer selv i baren – tjenerne er forbeholdt terrassen og de indendørs arealer, slår Jesper Julian Møller fast.

På den måde er der plads til mange forskellige slags oplevelser på Seaside Toldboden. Og publikum har taget godt imod restauranten, forklarer Jesper Julian Møller. Kunderne strømmer til, og især de dage, hvor solen skinner, er den nye 3.0-udgave af street food og Toldboden et tilløbsstykke.

Og det er egentlig ikke så svært at forstå, for netop her er det let at hænge ud med gode venner eller familien i uformelle rammer – og samtidig få mad fra førsteklasses spisesteder.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*