Skal Christianshavns Bibliotek flyttes?

Biblioteket på 1. salen har trange vilkår. Foto: Viroj Jienwatcharamongkhol / Havnefronten.
Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på email
Del på print

Af Anders Bo Petersen

 

Der bliver igen gjort forsøg på at få flyttet Christianshavns bibliotek. Opfattelsen hos både politikere, Christianshavns Lokaludvalg og flere brugere har været, at de nuværende lokaler er utidssvarende og ikke skaber rammerne for et moderne bibliotek. Der bør nemlig være plads til fordybelse, kulturtilbud og inspiration, og det er svært at presse ind på 1. salen på Christianshavns Torv.

Pakhuset Gammel Dok i Strandgade 27 står delvist tomt, fordi Dansk Arkitektur Center er flyttet til Blox. Det rummer muligheder. Bygningen vil potentielt kunne danne rammen for et nyt folkebibliotek, og på grund af bygningens størrelse og placering vil man potentielt kunne kombinere biblioteket med kulturhusfunktioner samt forskellige vandaktiviteter.

Og derfor har politikerne – på foranledning af løsgænger Kasandra Behrndt-Eriksen – besluttet, at den mulighed skal undersøges.

Politikerne har længe haft fokus på at flytte biblioteket til, hvad man kalder en mere central placering i bydelen. For et par år siden var en flytning til Papirøen i spil og blev henvist af Kultur- og Fritidsudvalget til forhandlingerne om budgettet. Siden kom den svenske kulturinstitution Fotografiska ind i billedet i et muligt partnerskab, men det projekt kom heller ikke med i budgettet. Og siden har sagen stået noget stille.

Nu forsøger politikerne så igen. Næste skridt er, at Kultur- og Fritidsforvaltningen undersøger mulighederne for at benytte Gammel Dok på Christianshavn til at etablere et nyt bibliotek som erstatning for det nuværende Christianshavns Bibliotek. Resultatet af undersøgelsen skal forelægges Kultur- og Fritidsudvalget inden sommerferien 2021. Om det så denne gang bliver til noget, må tiden vise.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*