Verden 20 bedste freestyle mountainbike-ryttere skal dyste på Blox

PR foto
Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på email
Del på print

Af Anders Bo Petersen

 

Svenske Emil Johansson og amerikanske Matt Jones siger dig måske ikke det store. Men de er blandt verdens største freestyle mountainbike-ryttere og midt i juli kommer de til Red Bull Copenride – et af verdens mest spektakulære events, der tiltrækker den absolutte verdenselite.

Begivenheden er et såkaldt ”Gold-event” på den prestigefulde FMB World Tour, hvor verdenseliten konkurrerer i at lave de bedste og mest komplicerede tricks på ekstremt spektakulære ramper. Og København bliver ingen undtagelse.

Rytterne vil begynde deres løb fra taget af Blox-bygningen og fortætte ad en rampe, der hænger i en kran over Københavns havn, inden de vender og laver det ultimative finaletrick på en 14 meter høj kæmperampe på Søren Kierkegaards Plads.

 

Et af flere løb

FMB World Tour afvikles som en serie af løb verden over, og i Danmark er det Red Bull, der afholder begivenheden, der nu skal se, om det kan leve op til Red Bull Cliff Diving, der gennem i fire år er blevet afviklet fra taget af Operaen foran i omegnen af 45.000 tilskuere. På grund af coronaen så er der arrangeret salg af billetter, hvor der er plads til 2.000 tilskuere.

Wonderful Copenhagen har valgt at bakke op om eventen, for at understøtte København som cykel by.

“Red Bull Copenride viser vores egen fantastiske cykelkultur oversat til det ekstreme. Det bliver et spektakulært syn, når rytterne sætter af fra tredje sal på Blox og hopper ud over Frederiksholms Kanal omgivet af moderne arkitektur og det gamle København, og vi ser det som en kreativ og stærk mulighed for at vise det smukke København frem for resten af verden”, siger kommunikations- og marketing direktør hos Wonderful Copenhagen, Tine Kastrup-Misir.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*