Årets Kulturhavn søger aktiviteter

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på email
Del på print

Til august løber den 21. udgave af Kulturhavn af stablen. Dermed er der i weekenden 27.-28. august masser af vandnære, kulturelle aktiviteter langs havnefronten. Og har du lyst til at sætte en aktivitet op, så er det nu, du kan søge støtte til det.

Tekst: Mikkel Bækgaard, foto: Richo Hald

 

Drømmer din forening, virksomhed eller du om at lave en spændende aktivitet eller arrangement under årets Kulturhavn 2022, så er det nu, du skal i gang med at formulere din idé. Frem til d. 24. april er det nemlig muligt at søge op til 20.000 kroner i støtte fra Kulturhavn til aktiviteter i weekenden 27.-28. august.

Kriteriet for at få støtte til et arrangement er, at det enten er direkte havnerelateret eller havnenært. Ansøgere skal altså vise, hvordan det giver mening for begivenheden, at den foregår ved vandet. Og fra Kulturhavns side håber man på, at især foreninger langs havnen vil tage initiativ til spændende havnenære aktiviteter:

“Vi har et stort hjerte for vores folkeoplysende foreninger, for eksempel den lokale spejderforening, roklub eller en danseforening, som viser, hvor smukt det er at danse på kajkanten, Tai Chi-klubben, som viser, hvordan vandet er med til at skabe ro til den meditative del af deres sport. Men alle er velkomne til at søge, både privatpersoner, foreninger og virksomheder“, siger projektleder Esther Jexen Dall i en pressemeddelelse.

Ikke alle vil nødvendigvis få støtte, slår projektlederen fast.

“Derudover vil vi skele til sammenhængen i hele festivalprogrammet, så det ikke bliver alt for spredt. Vi skiller nord og syd omkring Langebro, så det giver mening, hvis arrangørerne søger til den dag, der passer geografisk“, siger hun.

 

To festivalhjerter – i nord og i syd

I år er det 21. gang, at Kulturhavn løber af stablen. Sidste år bestod festivalen, grundet coronasituationen, af en række spredte aktiviteter langs havnen, men i år prøver arrangørerne at samle det hele lidt.

“I år vil vi prøve at samle det lidt mere, så vi om lørdagen har fokus på den sydlige del af havnen, om søndagen den nordlige ende. Hvert sted vil have et festivalhjerte med en festivalplads, som tager udgangspunkt i byrummet. Herfra kan der så foregå popup-aktiviteter andre steder i havnen, men der bliver et centrum for løjerne hver dag“, siger Esther Jexen Dall, der samtidig glæder sig over, hvordan Kulturhavn gennem 21 år har udviklet sig sammen med resten af havnen.

Kulturhavn startede nemlig samme år, som Havnebadet åbnede på Islands Brygge, og der er løbet megen byudvikling gennem havnen siden da.

“Det siger lidt om, hvilken udvikling Kulturhavn har fulgt. Lige nu er Bryggen jo et af de skønneste steder, hvor der sker allermest. Det vil vi gerne dele med resten af havnen. Vi kender alle sammen inderhavnen om sommeren, men vi vil vildt gerne trække folk ned til de lidt mere ukendte områder“, siger projektlederen.

 

Søg penge til aktiviteter til Kulturhavn 2022

Kulturhavn 2022 løber af stablen den 27.-28. august, begge dage kl. 10-20. Arrangørerne søger aktiviteter og arrangementer til festivalen Der kan søges op til 20.000 kroner per arrangør, for eksempel til materialer, som en forening kan bruge året rundt, iscenesættelse af byrummet til aktiviteten eller transport. Og man behøver ikke at være en vandhund eller erfaren havnebruger for at kaste sig ud i Kulturhavn: Projektfolkene hjælper hjertens gerne med at udvikle idéer, finde praktiske løsninger eller assistere med sikkerheden. Se mere på www.kulturhavn.kk.dk

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*