Nordatlantens Brygge på Christianshavn målrettet tilbud til børn og deres forældre

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på email
Del på print

Af Anders Bo Petersen

Nordatlantens Brygge tilbyder børn og deres forældre gratis kunstoplevelser – med opgaver og aktiviteter. Det sker bl.a. til den aktuelle kunstudstilling ”Import / eksport”. Her har kulturhuset Nordatlantens Brygge udarbejdet to små mapper, som huset kalder parlører. Den ene parlør tager udgangspunkt i den grønlandske kunstner Martin Brandt Hansens værk ”Tupilak” og den anden i den danske kunstner Gudrun Hasles værk ”Im sorry”. Med parlørerne følger også materialer, så børnene selv kan lave værker i ler og broderi.

 

Hvorfor en parlør?

”En parlør er normalt en lille ordbog med lister over ord og deres grammatik, betydning og udtale”, forklarer Signe Olsen fra Nordatlantens Brygges skoletjeneste, der har udviklet parløren.

”Man har ofte en parlør med, når man rejser til et andet land og vil prøve at gøre sig forståelig på det sprog, som man taler dér. Men kunst er også et sprog – et billedsprog. Og man kan sige, at en kunstner taler gennem billeder. Den lille mappe, som I får udleveret i cafébutikken, er med andre ord en parlør i samtidskunst, som man kan tage med i udstillingen og som hjælper en med at lære billedsproget”, siger Signe Olsen.

Parlørerne er velegnede til de 6 til 10-årige og bruges med hjælp fra en voksen, og man får både parlørerne og udstillingsbilletten gratis (både til barnet og den voksne ledsager), når man besøger udstillingen.

Nordatlantens Brygge har modtaget støtte fra Statens Kunstfond til parlør-projektet, som løber indtil 1. maj i år, og man kan læse mere på nordatlantens.dk/parlør.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*