ATP overvejer at bygge studieboliger på Bryggen

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på email
Del på print
Af Jesper Schou Hansen

Den grønne – og tomme – græsplæne på Sturlasgade, har i mange år ligget ubebygget hen. Men nu kommer der måske studieboliger på grunden. I hvert fald har ATP Ejendomme fået arkitekterne Juul og Frost til at komme med et par forslag til, hvordan det hele kan se ud.

Skal bebyggeriet gennemføres, så kræver det, at der udarbejdes en lokalplan for området. Det oplyser Teknik- og Miljøforvaltningen, der også oplyser til Lokalavisen Havnefronten, at man endnu ikke er gået i gang, men at en kommende plan er på to-do listen i forvaltningen.

Lokalavisen Havnefronten har også været i kontakt med ATP Ejendomme, og her bekræfter man, at man har interesse i at bygge på grunden. Man oplyser dog, at der i øjeblikket er mange usikkerheder, som gør det svært at gå i detaljer omkring et potentielt kommende projekt.

.

Usikkert hvilke boliger det bliver

Det er blandt andet den høje inflation, stærkt stigende renter, Ruslands krig i Ukraine, høje materialepriser og høje lønninger etc., der gør, at ATP Ejendomme overfor Havnefronten fortæller, at planerne for området ikke er tilstrækkelig konkrete til at give flere detaljer. ATP Ejendomme bekræfter dog, at man har fået lavet tegninger hos arkitekterne, og at det oprindelige og foreliggende projektforslag indeholder ungdomsboliger.

Selv peger ATP Ejendomme på Kanalgården, som er ved at blive opført i samarbejde med FSB i Ørestad, som et eksempel på hvordan et projekt kan udvikle sig.

Kanalgården vil de kommende år skyde op mellem Royal Arena, Ørestads Boulevard og Kanalpladsen i Ørestad med enkelte små almene familieboliger – hver på 47 m² og så en række almene ungdomsboliger. Derudover kommer der private boliger, hvoraf 130 boliger er egnede som private ungdomsboliger, men som også kan fungere som boliger til enlige.

Endelig er der en række boliger er i en størrelse, hvor børnefamilier er tænkt som den primære målgruppe, og så er der 20 boliger, som henvender sig til seniorer.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*