Borgmestre byder ukrainske fordrevne velkommen i ny pavillon-by

Foto: Jakob Munk Fabrin
Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på email
Del på print

Siden de første ukrainske fordrevne kom til København, har kommunen arbejdet for at skabe gode indkvarteringssteder rundt om i byen. En del af løsningen er pavillonbyer.

En stor del af de ukrainske fordrevne, der er kommet til kommunen, har siden deres ankomst i marts måned været indkvarteret på hoteller.

I den seneste uge er 170 ukrainske fordrevne flyttet ind i den nyetablerede pavillonby på Amager Strandvej, hvor de i løbet af oktober får selskab af yderligere 140 landsmænd.

.

Glæde hos overborgmester

Og det er noget overborgmester Sophie Hæstorp Andersen (S) ser frem til:
”Krigen i Ukraine trækker et spor af mennesker på flugt, hvis eneste muligheder lige nu er at forlade deres eget land. Det er på ingen måder en let situation for dem og de mange børn, som vi skal hjælpe i den her tid. Derfor er det et lys i mørket, at vi nu kan åbne den største pavillonby for fordrevne ukrainere i København, hvor de får bedre muligheder for at få en mere normal hverdag med bl.a. madlavning, fællesskab, men også en dør, der kan lukkes, når man har behov for det. I den kommende tid bliver naboer og civilsamfundet her på Amager afgørende. Jeg vil derfor opfordre alle her i kvarteret til at tage rigtig godt imod de nye beboere”, siger overborgmester Sophie Hæstorp Andersen (S).

.

.

Stor opgave at hjælpe flygtninge

Beskæftigelses- og integrationsborgmester Jens-Kristian Lütken (V), der selv har rejst i Ukraine under krigen, er også glad for endelig at kunne invitere ukrainerne inden for.
”Jeg er meget glad for endelig at kunne byde de ukrainske fordrevne officielt velkommen på Amager Strandvej 3. Det er mit håb, at deres nye hjem i pavillonbyen vil give dem noget mere stabilitet i deres hverdag, end den nødindkvartering, de har haft på byens hoteller, har kunnet bidrage med”, siger Jens-Kristian.
Beskæftigelses- og integrationsborgmesteren fortsætter: ”Det er en kæmpestor opgave at finde indkvartering til ukrainerne i en by som København, hvor vi de seneste år har udnyttet hver en kvadratmeter for at imødekomme den store efterspørgsel efter boliger. Der kommer fortsat ukrainere til København, og jeg er glad for, at vi med pavillonbyen har fundet lidt bedre løsninger, så ukrainerne nu for alvor bliver en del af byen – og jeg håber derfor, at naboerne vil gøre deres bedste for, at de nye beboere føler sig velkomne”.

.

Andre kommunale indkvarteringssteder:

Sjællandsgade i ’De Gamles By’ på Nørrebro (448 pladser), Pavillonbyen på Refshaleøen (94 pladser), Kirsebærhaven i Valby (189 pladser), Novy Dim i indre by (128 pladser), Dortheagården i Nordvest (131 pladser), Solterrasserne i Valby (146 pladser), Otilliahus i Valby (489 pladser)
Derudover er 48 ukrainske fordrevne indkvarteret i forskellige lejligheder på Amager og 15 i forskellige, ledige ældreboliger rundt om i Kbh. Kommune. Endelig er der planer om at bygge endnu en pavillonby i Sydhavnen med plads til 550, ligesom der pt. arbejdes på at skaffe plads til 105 ukrainske fordrevne på Vesterbrogade 107.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*