Bøderegn på Christianshavns torv

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på email
Del på print

Politiet lavede sent i går aftes kl. 23.40-01.30 en målrettet færdselskontrol på Torvegade på Christianshavn (i krydset ved Strandgade).

”Vi ser desværre, at mange cyklister trodser reglerne på Torvegade, og derfor er det en strækning, som vi løbende har fokus på, og hvor vi jævnligt laver kontroller”, siger vicepolitiinspektør i Københavns Politis færdselsafdeling, Henning Pedersen.

På de ca. to timer fik 15 cyklister bøder for at køre over for rødt lys, fem fik for at tale i mobiltelefon på cyklen, og 19 fik for at køre uden lys.

Betjentene gav desuden en bøde til en borger, der kørte på el-løbehjul uden hjelm, hvilket blev lovpligtigt fra 1. januar.

”Reglerne er lavet for, at vi alle kan komme trygt og sikkert frem – så jeg vil gerne komme med en kraftig opfordring til, at man overhold dem og kører ordentligt,” siger Henning Pedersen.

 

Advarer: Indsats fortsætter

Københavns Politi vil fremover fortsat have fokus på cyklister og færdselskontroller på bl.a. Torvegade.

”Vi sætter lige nu ekstra fokus på cyklisterne og inviterer borgerne til at komme med input til, hvordan vi sammen kan skabe en bedre adfærd blandt cyklister. Vi vil gerne høre deres forslag, ideer og erfaringer, så vi sammen kan øge sikkerheden på cykelstien,” siger Henning Pedersen.

Man kan deltage i borgerrådet ved at klikke ind på www.mitkbhpoliti.dk og give sin mening til kende på en række spørgsmål om alt fra, hvordan vi skaber en bedre adfærd på cykelstien til, hvordan vi gør vilkårene sværere for cykeltyve.

Spørgsmålene vil være tilgængelige hen over sommeren, så man kan klikke ind og give sine input, når det passer én.

1 Comment

  1. Det undrer mig, at så mange cyklister kører på fortorve og pladser, som om det er deres ‘ret’ og det uden hensyn til fodgængere.

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*