Boy George udstiller i København

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på email
Del på print

Af Jesper Schou Hansen

 

En række ikoniske kunstnere er de seneste år sprunget ud som kunstnere. Nick Cave var således det store navn I Den Sorte Diamant med Stranger Than Kindness: The Nick Cave Exhibition, og nu gæster Boy George Galleri Oxholm med på udstillingen Icons & Aliens
Boy George er af mange kendt som aktiv musiker og frontmand for 80´er popbandet, Culture Club, men har siden den første udstilling i Monaco i 2019 også skabt kunst i eget navn, og Galleri Oxholm har nu eksklusivt fået muligheden for at præsentere 26 udvalgte værker af kunstneren.
De opsigtsvækkende og farvestrålende mixed media værker er skabt ud fra en iboende kreativ impuls og skabertrang. Det er ifølge Galleri Oxholm ”en indre bevæggrund og et kunstnerisk nu manifesteret som fysiske enheder. Boy George definerer aldrig på forhånd, hvad der skal males og sys; hvilke farver og materialer, der skal anvendes.

Når man som avis så skal gengive værkerne, så yder fotografierne dem ikke megen retfærdighed, for det er svært at fange det mix af materialer, som billederne er skabt af med blandt andet perler og pailletter. De skal opleves.

Det færdige værk bliver til i en intuitiv proces og er derfor aldrig at betragte som en fuldstændig gengivelse af et registreret objekt eller en mødt person. Fælles for de udstillede værker er et twist eller en søgt flamboyant overdrivelse og energiudladning, og netop dét er blevet Boy Georges særkende som succesfuld kunstner”.
 

Trækker på filmen og musikken
Med titler som Meditation Boy, Eezee Posse og Dance Like No One Is Watching You kan publikum opleve referencer til både musikkens og filmens verden, til direkte poetisk call to action og et kunstnerisk virke, hvor naive og legende konturstreger og farvernes og materialernes samspil udstråler humorens lethed og seriøsitetens tyngde og alvor.
Hos Galleri Oxholm hedder det videre: ”Og lige netop seriøsiteten og det næsten meditative i gentagelsen ses ved det meget tidkrævende og overdådige håndarbejde med perler og pailletter. Den i værkerne tydelige kontrast til farveholdningen og den lette kontur giver beskueren oplevelsen af en række af værker, der tør gribe ind i en reflekteret dialog og kræve placering i en kompleks verden i forandring”.
Kulørt påklædning skinner igennem
Boy George har tidligere fremhævet det uperfekte menneske som det mest perfekte og interessante, hvilket udstillingen Aliens & Icons understreger. Værket Scarman med sine referencer til filmens verden prøver at ramme. Det sker med at skildre menneskes mørkere side, en slags danse macabre, og bruddet med det acceptable og pæne i en eksisterende dagsorden. Det sort-hvide værk giver med sin kontur og kompositoriske enkelhed samtidig plads til fordybelse i det ellers kulørte univers, Boy George præsenterer beskueren for.
For dem der kan huske Boy Georges altså ret farvestrålende ikke særlige mainstream påklædning, så vil hans kunst ikke være nogen overraskelse. Den matcher hans personlighed. Værkerne er farverige og dramatiske.
Udstillingen vises frem til den 4. juni.

 

 

Boy George

Han er født I 1961 i Eltham, Kent, UK og er kendt som forsangeren i Culture Club, der i 1980´erne hittede stort med ”Karma Chameleon” og ”Do You Really Want to Hurt Me” og millioner af solgte album og en tildelt Grammy til følge.

I dag er George højt respekteret i brede kredse som dj, modeskaber, musical skaber og kunstner. I 2019 lancerede Boy George sin billedkunstneriske karriere i Monaco med stor kritisk anerkendelse, og sidenhen har han udstillet verden over, der, som musikken fra 1980´erne, viser værker, der transcenderer alder, seksuel orientering, farve, nationalitet og religion.

Udstillingen hos Galleri Oxholm er unik, for det er kun tredje gang, at Boy George har sagt ja til en solo udstilling.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*