Endnu en af Fisketorvets butikker dropper russisk ejerskab

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på email
Del på print

Først smed supermarkederne de russiske produkter på porten. Så droppede Carlsberg Rusland, og Sportmaster meddelte, at de russiske ejere ville trække sig, og nu melder Humac, der forhandler Apple-produkter, at selskabet ikke længere er russisk ejet.

 

Af Jesper Schou Hansen

 

Ruslands invasion af Ukraine har sat en række russiske ejede virksomheder i Danmark under et voldsomt pres fra forbrugere, der både har boykottet dem og udsat dem for et massivt pres på de sociale medier. Og nu har endnu en af Fisketorvets butikker – Humac – fundet en løsning.

”Humac har de seneste 13 år været ejet af en russisk investor, men efter den 24. februar 2022 stod det hurtigt klart for både den russiske ejer og den danske ledelse i Humac, at dette ejerskab ikke kunne fortsætte. Vi har således arbejdet intensivt på at sikre et nyt ejerskab af Humac de seneste uger. Jeg er derfor glad for, at vi nu har sikret den forsatte drift af Humac under dansk ejerskab af Jacob Andersen Holding”, skriver Michael Bech, direktør i Humac i en email til Havnefronten.

 

Boykot ramte hårdt

Avisen har tidligere skrevet om, hvordan både Humac og Sportmaster, som begge har butikker på Fisketorvet, blev udsat for forbrugerboykot. Og hos Humac anerkender direktør Michael Bech også, at det var en skidt situation, virksomheden var havnet i.

”Hverken den danske ledelse i Humac eller den tidligere ejer havde forudset den russiske invasion i Ukraine. De seneste godt to måneder har været en hård periode for alle medarbejderne i Humac – og særligt at skulle modtage daglig kritik af vores daværende ejerskab. En kritik, vi har haft fuld forståelse for”, siger han.

 

Ejet af russisk oligark

Humac var ejet af den russiske IT-mogul og milliardær Philippe Gens, hvis familie historisk har tætte bånd til Kreml. Således udtrykte den russiske premierminister Dmitry Medvedev mindeord ved hans fars begravelse. Selskabet ejet af Gens er i flere artikler kædet sammen med korruptionsanklager.

Den nye, danske ejer, Jacob Andersen Holding, er ejet af Jacob Andersen, der blandt andet driver

Kjøbenhavn A/S, Copenhagen Design ApS og fodboldklubben Vendsyssel FF ApS. Desuden driver han Nordic Houseware Group A/S (Plast Team og Room Copenhagen), hvor også Christianias advokat Knud Foldschack er involveret i kraft af Axel Pitzner-fonden.

”Humac er en veldrevet og spændende virksomhed, der har udviklet sig rigtig flot de senere år på trods af de problemer, det tidligere ejerskab har medført. Jeg ser et stort potentiale i Humac og forventer, at vi kan øge vores markedsandel”, siger Jacob Andersen.

Humac A/S er Danmarks største Apple-forhandler med 22 butikker i Danmark og ca. 250 ansatte.

Salgsprisen er ikke offentliggjort, men Jacob Andersen tilfører 42 millioner i ny aktiekapital.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*