Budgetaftalen bliver uden tiltrængt løft af Søren Kierkegaards plads

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på email
Del på print
Af Mette Reissmann, Teknik- og Miljøordfører for Socialdemokratiet i Borgerrepræsentationen

Hele sommeren var Søren Kierkegaards Plads forvandlet til en grøn oase i anledning af Tour de France. Det vil jeg gerne gøre til en permanent forvandling. Jeg sidder i Københavns Teknik- og Miljøudvalg, hvor jeg ved et flertal af partierne ønsker flere grønne frirum i byen. Derfor undrer det mig, at Enhedslisten og de borgerlige partier ikke delte samme vision for Søren Kierkegaards Plads som os i Socialdemokratiet. I årets budget tilsidesatte de i hvert fald ikke de ganske få midler, som det ville koste at opstarte ombygningen af pladsen fra betonørken til grønt frirum.

Mange københavnere ønsker bedre faciliteter omkring havnen. Søren Kierkegaards plads har en ideel placering for et attraktivt byrum. Pladsen ligger lige ned til havnefronten mellem Det Kongelige Bibliotek og BLOX, men er i dag grå og tom. Det er oplagt at se på, hvordan vi kan gøre pladsen mere attraktiv at opholde sig på. Før arbejdet med at ombygge pladsen kan starte, skal der først laves en såkaldt foranalyse. Det er netop den analyse partierne ikke har prioriteret til budgetforhandlingerne. Det betyder altså, at vi formentlig skal vente et år, før vi kan sætte en foranalyse i gang. Det synes jeg er for sløvt, når københavnerne efterspørger bedre byrum omkring havnen.

Det var en helt særlig situation, da vi I Socialdemokratiet stod uden for årets budgetaftale. Det skyldes at Enhedslisten hellere ville forhandle om skattelettelser med de borgerlige end med os og SF. Vi må derfor væbne os med tålmodighed før Søren Kierkegaards Plads får sit tiltrængte løft.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*