Socialdemokraterne kendte ikke besøgelsestiden

Finn Rudaizky, Dansk Folkeparti, Borgerrepræsentationen, Københavns Kommune.
Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på email
Del på print
Af Finn Rudaizky (DF)
Medlem af Københavns Borgerrepræsentation
Den socialdemokratiske Overborgmester Sophie Hæstorp Andersen, “rejser rundt” med to fortællinger, om de budgetforhandlinger på Københavns Rådhus, som endte med budgetforlig med Enhedslisten, de konservative, de radikale, Venstre, Alternativet, Liberal Alliance, Nye Borgerlige og Dansk Folkeparti for året 2023. Og altså for første gang i Københavnsk historie, et budget uden socialdemokratisk deltagelse. Overborgmesterens ene påstand er, at hun og Socialdemokraterne “blev smidt ud af forhandlingerne”. Det modsatte er tilfældet. Den anden S-påstand er, at Sophie Hæstorp Andersens ledelse af forhandlingerne, foregik nøjagtig som ved tidligere års budgetforhandlinger. Det modsatte er tilfældet.

De er kun 10

Værst af alt, var imidlertid det faktum, at forhandlingslederen, Sophie Hæstorp, med kun 10 ud af Borgerrepræsentationens 55 mandater, slet ikke forstod, at hvis man skulle skaffe flertal for et budget, så var det selvfølgelig nødvendigt, at tage hensyn til andre partiers valgresultat og også vise respekt for små partiers mindre omfang af ønsker. Jeg var selv med til samtlige forhandlinger – og det foregik absolut ikke “som altid”. Socialdemokraterne tog for sig “af retterne” og viste ringe forståelse og manglende fleksibilitet til andre partiers rimelige ønsker. Det dokumenteres bl.a. af de fordelingsforslag, som S lagde frem. Det var helt uacceptabelt og oplevedes som meget talentløst. For 8 ud af Borgerrepræsentationens 10 partier, var det ganske uspiseligt. Derfor skabtes en anden koalition, som sammen forstod at udmønte vælgernes stemmeafgivning til et socialt, grønt og sundt fornuft-budget. Socialdemokraterne havde sat sig selv udenfor døren. Det virker totalt komisk, at Overborgmesteren nu ydermere “rejser” med endnu en tvivlsom historie. Nu påstås det, at alt det som S tilsynelandende “glemte” at lægge frem af andre partiers ønsker, kunne man da sagtens have opnået med S som fortsat forhandlingsleder.

Alle DF ønsker er med

Lad mig illustrere noget af forløbet med et eksempel. Dansk Folkeparti fik i samarbejde med de nye forligspartier, stort set alle sine ønsker opfyldt. Det modsatte var tilfældet, mens socialdemokraterne endnu styrede forhandlingerne.
Socialdemokraternes håndtering af budgetforhandlingerne, har skabt dårlig stemning på Rådhuset. Det er vigtigt, at man i politik kender sin besøgelsestid. Som det ser ud nu, kan det da heller ikke udelukkes, at de samme 8 partier også laver en budgetaftale for 2024. For tillid og troværdighed er en vigtig faktor i politik.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*