Hofor hæver prisen på bygas til københavnerne – særligt større restauranter rammes

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på email
Del på print
Af Jesper Schou Hansen

Det bliver dyrere at bruge bygas fra Hofor. Og driver man en større restaurant på bygas, så gør det rigtig ondt. Det skriver selskabet i en pressemeddelelse. Selskabet hæver både prisen for private og for erhvervskunder. Og det er både den faste pris og den variable pris, der går et nøk op ad.

I følge Hofor skyldes det “den omfattende europæiske energikrise, hvor både bio- og naturgaspriser er ramt af voldsomme stigninger”.

Den største stigning finder man hos de store forbrugere. Større restauranter må imødese en gennemsnitlig stigning fra ca. 90.000 kr. om året til i gennemsnit 165.000 kr. om året i følge pressemeddelelsen fra Hofor. Dermed rammer de stigende gaspriser lige ned i de i forvejen stærkt stigende el-priser.

Gratis at skifte til “Fastpris”

For private er der også prisstigninger. Om end mere moderate. Cirka 500 kroner om året.

”Med disse prisstigninger, som vi desværre er nødt til at iværksætte, hvis enderne skal nå sammen, bliver det faktisk endnu mere attraktivt for privatkunderne på “Målt Forbrug” at vælge “Fastpris”. Ganske vist stiger prisen på “Fastpris” også, men forskellen mellem de to ordninger vil typisk være ca. 700 kr. om året. Derfor opfordrer vi alle privatkunder med ét gaskomfur på “Målt Forbrug” til at logge ind på Tastselv-Service på hofor.dk og skifte til “Fastpris”. Det er gratis at skifte”, siger økonomidirektør i HOFOR, Jan Kauffmann.

Hold øje med hofor.dk/energikrise

Kunder, der har to eller flere gasapparater – f.eks. pejs eller gastørretumbler – kan kun få bygas efter Målt Forbrug. I øvrigt vil bygas, selv efter prisstigningen, fortsat være konkurrencedygtig, oplyser Jan Kauffmann.

Han opfordrer HOFORs kunder til at spare på gasforbruget og holde øje med priserne og øvrige informationer og nyheder på hofor.dk/energikrise og hofor.dk.

100 pct. CO2-neutral i 2025

HOFOR leverer bygas til næsten 300.000 københavnere. I dag indeholder bygassen mere end 60 pct. CO2-neutral gas takket være iblanding af biogas. I 2025 er planen, at bygassen vil være CO2-neutral – baseret på københavnernes eget spildevand. Indbyggerne i hovedstaden bliver populært sagt selvforsynende med CO2-neutral bygas.

Fakta om prisstigningen på bygas

  • For en privatkunde på Fastpris stiger prisen fra 825 til 1.100 kr. om året.
  • For en privatkunde på Målt Forbrug med et gennemsnitligt forbrug betyder stigningen, at udgiften til bygas øges fra ca. 1.295 kr. om året til ca. 1.799 kr. om året, inkl. abonnement, afgift og moms.
  • For en typisk varmekunde vil udgiften stige fra ca. 16.000. kr. til ca. 26.000 kr. om året, inkl. abonnement, afgifter og moms.
  • For en typisk mindre restaurant/grill øges udgiften fra ca. 6.000 kr. om året til ca. 11.000 kr. om året.
  • Større restauranter må imødese en gennemsnitlig stigning fra ca. 90.000 kr. om året til i gennemsnit 165.000 kr. om året.
  • Endelig viser HOFORs beregninger, at et typisk fællesvaskeri i en boligforening vil opleve en stigning fra ca. 13.000 kr. til 21.750 kr. om året, inkl. afgifter og moms

For erhvervskunderne er beløbene angivet uden abonnement, afgifter og moms.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*