Christianshavn har fået ny trappe ned mod vandet

Der bliver lettere at komme til og fra havnefronten og op til Christianshavn. Foto: PR foto.
Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på email
Del på print

Af Anders Bo Petersen
 
I forbindelse med at NH-hotellet – i det gamle Ørkenfort – så småt begynder at stå helt færdigt, er den planlagte trappe ned mod havnen også blevet klar.
Derfor kan man nu gå fra havnefronten og havnebussens stoppested direkte op til Knippelsbro. Det er ATP Ejendomme, der også ejer hotelbygningen, som har betalt for den nye trappe, der forbinder de to niveauer. Trappen er en del af det projekt, der de seneste år har forvandlet Ørkenfortet fra kontorejendom til femstjernet hotel.
Hotellet har stået klar siden september sidste år, men det er først nu, at den ny trappe er blevet færdig Den godt seks meter brede granittrappe er nabo til Kulturtårnet og tilbyder gående en nem smutvej direkte fra Knippelsbro til havnefronten på Christianshavn og vice versa.
Dermed er ombygning af selve Ørkenfortet færdig, og hotellet håber sikkert på, at coronarestriktionerne slipper deres tag, så gæsterne for alvor kan komme til at nye det nye femstjernede hotel under navnet NH Collection Copenhagen.
”Vi har haft et ønske om at forvandle et af byens mere aflukkede hjørner til et transparant og imødekommende område, hvor man har lyst til at opholde sig. Her er trappen fra Knippelsbro et vigtigt element, da den skaber en ny og noget nemmere vej til havnepromenaden og de faciliteter, der ligger på den strækning. Blandt andet hotellets kommende restaurant. Vi er glade for, at denne del af projektet nu også er færdig, og vi ser meget frem til, at trappen bliver taget i brug”, fortæller Jan Johansen, direktør for Property Management & Development i ATP Ejendomme.
Trappen er udført i materialer, der er kendetegnet for områdets øvrige belægninger, ligesom det oplyste stålgelænder er inspireret af rækværket på Knippelsbro. Trappen er udstyret med en cykelrampe i begge sider, så også cyklister kan benytte den nye adgangsvej.
Oprindelig skulle der slet ikke have været et NH-hotel i bygningen, men derimod et Hilton-hotel. Aftalerne var underskrevet og pressemeddelelsen sendt ud.
Imidlertid viste det sig hurtigt, at ombygningen af Ørkenfortet ville blive dyrere end forventet, og den omkostning afviste hotelgruppen BC Hospitality Group, som driver både Crown Plaza, Bella Sky og Marriott, at betale gennem en stigende leje.
Dermed blev aftalen annulleret, og nye forhandlinger startede. Denne gang med NH Hotels som vindere.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*