Usikker fremtid for tre husbåde i havnen

Martin Pedersen foran Alba har fået opsagt sin plads. Hvad fremtiden bringer, ved hverken han, Kommunen, By & Havn eller developeren FB Gruppen. Foto: Henrik Herskind / Havnefronten.
Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på email
Del på print

I den sydlige del af havnen bygges på livet løs, og derfor lukker Teglværket til fordel for et boligbyggeri, som FB Gruppen står for. Det betyder også, at fremtiden for de tre husbåde, der ligger ud for, er usikker.

Af Jesper Schou Hansen

Husbåden Alba er opsagt, og hvad fremtiden byder på, ved ejer Martin Pedersen ikke. Han flyttede ind sammen med sin kone, da de solgte huset i Bagsværd for nogle år siden og synes egentlig, de havde set sig godt for.

”Selvom vi har officiel adresse her, og lokalplanen taler om husbåde, så ved vi faktisk ikke, om vi er købt eller solgt. Vi er opsagt og lever på lånt tid fra FB Gruppen, der som ejer jo er i deres gode ret til at opsige os, når de skal bygge. De har været fair og lånt os arbejdsstrøm, men vi ved faktisk ikke helt, hvad vi skal gøre”, fortæller Martin Pedersen.

Da byggeplanerne blev aktuelle, fandt han ud af, at selvom parret har folkeregisteradresse på båden, så havde den tidligere ejer ikke fået alle tilladelser på plads, og det gælder også de øvrige både ved kajen. Noget der dog enten er i proces eller kommet på plads.

”Nu er vi så tre husbåde, som ligger her. I øvrigt spærret inde, fordi den bro, Kommunen har bygget, er uden broklap”, konstatere Martin Pedersen, der var gået i gang med at få lovliggjort sin husbåd – et arbejde, der blev standset det sekund, FB Gruppens byggeplaner startede – og nu genoptaget.

Lokalplaner giver mulighed

Den gældende lokalplan giver rent faktisk mulighed for, at Martin Pedersen og hans husbåd Alba og de to øvrige bliver liggende. Men det kræver en dialog mellem Københavns Kommune og FB Gruppen.

”Den dialog er vi i gang med. Vi har dialog med forvaltningen om vores kommende etagebyggeri med boliger og erhverv og om, hvor de tre både eventuelt kan være”, fortæller Hans-Bo Hyldig fra FB Gruppen til Havnefronten.

”Det er ikke sådan lige til at løse. Der er tale om tre både, som ikke havde deres nuværende tilladelser på plads, og om, at vi har været nødt til at opsige dem, fordi vi i selve byggeperioden skal bruge arealet. Men vi prøver i dialog med Kommunen at finde en løsning”, siger Hans-Bo Hyldig, der bekræfter, at selskabet har givet de tre husbåde lidt ekstra tid og lånt dem arbejdsstrøm, da den almindelige strømforsyning bliver slået fra af hensyn til nedrivningsarbejdet.

I et notat fra Københavns Kommune bekræfter Kommunen, at lokalplanen giver mulighed for husbåde og oplyser samtidig, at By & Havn er positive overfor husbåde i området.

Politikerne i Borgerrepræsentationen har netop vedtaget at prioritere plads til husbåde i Københavns Havn.

I forbindelse med det nye projekt må flere lejere fraflytte. Det gælder blandt andet fitnesscenteret Hit Studio og Teglværket. Det skal gøre plads til 800 nye arbejdspladser (kontor), butik, café mv. samt boliger.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*